Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
oogst uit lopende teelt bij teler wel verkocht

Ook Tas Tomaten Trading failliet

Ook de in- en verkooptak van Tas Tomaten is failliet. Op 25 oktober is faillissement uitgesproken over Tas Tomaten Trading B.V. Eerder werd eind september alleen de teelttak failliet verklaard

Recent weigerde de gemeente een verzoek van de teler om meer tomaten van derden te mogen verpakken. 

Van de bestaande teelt is geoogst. Die oogst is ook verkocht. Dat blijkt uit het op 27 oktober verschenen eerste faillissementsverslag voor Tas Tomaten. In het verslag schrijft de curator dat de teler vier oorzaken geeft voor het faillissement. Naast de kort na het faillissement in een reactie aangegeven redenen schrijft de curator in het verslag dat de teler ook wijst op een algehele kostenstijging en een geschil omtrent de afname van trostomaten. De curator schrijft dat een doorstart niet mogelijk is gebleken.  

Het faillissement van Tas Tomaten Trading is geregistreerd onder kenmerk: 09.dha.22.228.F.1300.1.22. Als curator is, net als bij het eerdere faillissement, mr G. Barendregt aangesteld van La Gro Geelkerken Advocaten uit Alphen aan den Rijn.