Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogst van groene kiwi’s in Emilia Romagna gestart

"Na verschillende proeven tijdens de afgelopen weken, waarbij drogestofgehalte, Brix en hardheid werden geanalyseerd, is vastgesteld dat de leden van de coöperatie in Emilia Romagna en in het noorden van Italië op 25 oktober de groene kiwi’s mogen beginnen te plukken. De oogst zal ongeveer 10-15 dagen duren", zegt Cristian Moretti, directeur van Agrintesa, een coöperatie die gevestigd is in Faenza maar leden heeft in verschillende delen van Italië. 

"We voorzien een oogst van ongeveer 28.000 ton kiwi's met groen vruchtvlees. Van de gele Sungold en Jintao kiwi’s zullen we circa 15.000 ton plukken en van de rode Dong Hong ongeveer 300 ton. Bio vertegenwoordigt 10% van ons totaal", vervolgt Moretti. 

Het belangrijkste teeltgebied is Romagna, gevolgd door de provincie Latina. Daarna komen de kleinere teeltgebieden Veneto, Calabrië en Apulië. Agrintesa is goed voor een aandeel van ruim 10% van de geraamde Italiaanse oogst in 2022.

"In Romagna verwachten we 35 à 40% meer kiwi’s te plukken in vergelijking met de afgelopen twee jaar. Maar toen hadden we ook fors minder productie door vorstproblemen", zegt Moretti.

De praktijk om het product alleen te oogsten wanneer het de juiste kwaliteitsparameters bereikt, is altijd een dogma geweest voor Agrintesa. "We willen een kwalitatief geschikt product op de markt brengen, dat de consument niet teleurstelt en lang te bewaren valt tot en met de maand mei." 

"Na twee jaar met heel mooie telersprijzen als gevolg van de lage opbrengsten verwachten we een meer gewoon seizoen waarin het kwaliteitsniveau van het product doorslaggevend zal zijn, alsook het vermogen om het product verspreid gedurende het gehele seizoen op de markt te brengen. Vanaf de oogstfase zullen we ons al sterk inzetten om het product te verdedigen en zo goed mogelijke prijzen voor onze leden te bekomen", besluit de directeur. 

Voor meer informatie:
Agrintesa 
Via G. Galilei, 15
Faenza (RA) - Italië
Tel: +39 (0)546 619111
direzione@agrintesa.com 
www.agrintesa.com

Publicatiedatum: