Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bram Klapwijk, Nature's Pride

"Gezonde start cranberryseizoen"

Tholen - De eerste cranberry’s van de nieuwe oogst zijn weer bij Nature’s Pride verkrijgbaar. “Vanaf nu krijgen we wekelijkse aanvoer verse cranberry’s van onze vaste telers in Amerika en Canada. Het seizoen start veelbelovend met voldoende beschikbaarheid en goede vraag naar het product,” vertelt Bram Klapwijk, inkoper bij Nature’s Pride.

Drie weken geleden is het oogsten gestart. "De oogst van dit seizoen ziet er beter uit dan vorig seizoen. Vorig jaar lag de productie lager, doordat het, na een zeer warme aprilmaand, in mei veel kouder was geweest met vorstperiodes. Dit jaar zijn de weersomstandigheden een stuk gunstiger voor de cranberry’s wat resulteert in goede productkwaliteit en voldoende volumes."

"Op dit moment hebben veel importeurs te maken met een hardere prijsstijging. De kosten voor zeevracht en producten zijn erg gestegen. In combinatie met een ongunstige koers zorgt dit voor hogere prijzen. "Met de huidige inflatie waar we wereldwijd mee te maken hebben, is het nog lastig in te schatten of dit invloed gaat hebben op de verkoop en vraag naar cranberry’s. Bij de start van dit seizoen ligt de vraag hoger dan andere jaren, wat ons positief stemt," aldus Bram Klapwijk.

Nature’s Pride haalt cranberry’s uit Wisconsin in Amerika en de provincie Quebec in Canada. "Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot één van de grootste importeurs van verse cranberry’s in Noord-Europa. Samen met onze telers, die gespecialiseerd zijn in het oogsten van cranberry’s voor de versmarkt, zorgen we ervoor dat er steeds meer consumenten van verse cranberry’s kunnen genieten. En cranberry’s die uiteindelijk de versmarkt niet halen vanwege uitwendige beschadigingen, worden door onze optische sorteermachine opgevangen voor een fruitverwerkingsbedrijf. Zo worden beschadigde maar nog steeds smaakvolle cranberry’s verwerkt tot onder andere puree en concentraat. Vorig jaar hebben we hiermee zo’n 38.200 kg cranberry’s behouden binnen de voedselketen."

Cranberry’s worden vaak geconsumeerd tijdens het eten van wild en met de feestdagen. Maar de gezondheidsaspecten maken dat de bessen steeds meer terrein winnen in andere gerechten en dranken. “De cranberry’s zijn een bron van vitamine C, wat een positieve invloed heeft op het immuunsysteem en bijdraagt aan fitheid. Doordat consumenten steeds bekender worden met de gezondheidsvoordelen en wij ze proberen te inspireren met bereidingsmogelijkheden, zien wij dat steeds meer consumenten ervan genieten."

Voor meer informatie:
Nature's Pride
Honderdland 611
2676LV Maasdijk
+31 (0)174 52 59 00
info@naturespride.nl    
www.naturespride.nl