Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE week 41:

Nederlandse en Spaanse paprika's domineerden Duitse markt

Bij paprika's domineerde het Nederlandse en Spaanse aanbod de markt. De algemene beschikbaarheid is toegenomen. Het aanbod was voldoende om aan de vraag te voldoen. De afzetmogelijkheden waren op sommige plaatsen afgenomen, deels als gevolg van de vakantie, aldus de BLE.


Grafiek: BLE

Appelen
Duitse appelen domineerden de markt: Elstar, Jonagold en Boskoop vormden daarbij de basis van het assortiment. De handel verliep gestaag, zonder bijzondere hoogtepunten.

Peren
Italiaanse peren domineerden de markt. Het aanbod was alles bij elkaar duidelijk afgenomen. Aangezien ook de vraag was afgenomen hadden de handelaren zelden reden om hun bestaande prijzen aan te passen.

Druiven
Italiaanse Italia, Crimson Seedless en Michele Palieri vormden de belangrijkste druivenrassen in het assortiment. Turkse Sultana druiven speelden vooral in M√ľnchen en Keulen een belangrijke rol.

Pruimen
Het seizoen eindigde niet spectaculair. De aanvoer nam merkbaar af. Ook de conditie van de pruimen werd minder en de vraag was over het algemeen eerder terughoudend.

Citroenen
Het aanbod aan Zuid-Afrikaanse en Argentijnse importen nam af, het belang van Spaanse en Turkse citroenen nam toe. 

Bananen
Vraag en aanbod waren over het algemeen voldoende met elkaar in evenwicht. De handelaren hadden daarom maar zelden aanleiding om hun prijzen bij te stellen.

Bloemkool
Duitse bloemkolen leken de overhand te hebben. De vraag was vanwege het vriendelijke weer niet bijzonder groot en kon zonder problemen gedekt worden.

Sla
Naast Belgische en Duitse kropsla was er inmiddels ook Italiaanse kropsla beschikbaar. De kwaliteit van de Italiaanse kropsla liet echter nog te wensen over.

Komkommers
Bij de komkommers domineerde het Spaanse aanbod, gevolgd door de Duitse komkommers. Het Duitse seizoen liep langzaam ten einde, de conditie liet op sommige plaatsen te wensen over.

Tomaten
Nederlandse, Belgische, Turkse en Poolse tomaten vormden de basis van het assortiment. Het aanbod was vrij breed en de klanten hadden de keuze uit kwalitatief hoogwaardige en dure tomaten of eerder goedkope aanbiedingen.

Bron: BLE

Publicatiedatum: