Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse export van groenten en fruit bedroeg 1,97 miljard euro in de eerste negen maanden van 2022

De Turkse export van groenten en fruit bedroeg in de eerste negen maanden van dit jaar 1,94 miljard dollar (1,97 mld euro), waarvan 34 procent naar Rusland ging. Het land leverde dit jaar 3,35 miljoen ton groenten en fruit aan buitenlandse markten, aldus Ferhat Gürüz, het hoofd van de mediterrane vereniging van exporteurs van verse groenten en fruit (AKİB).

De uitvoer uit het Middellandse Zeegebied bedroeg 852,4 miljoen dollar in januari-september, wat 44 procent van alle uitvoer vertegenwoordigt. De top drie exportproducten waren tomaten, perziken en mandarijnen, aldus Gürüz.

De uitvoer van tomaten steeg met 7 procent tot 284 miljoen dollar, terwijl de uitvoer van perziken met 20 procent toenam tot 198 miljoen dollar. Het buitenland kocht in dezelfde periode voor 169 miljoen dollar aan mandarijnen uit Turkije, een stijging van 15 procent ten opzichte van een jaar geleden. Rusland was de grootste markt voor Turkse telers.

De uitvoer naar Rusland bedroeg in de eerste negen maanden van het jaar 656 miljoen dollar, gevolgd door Duitsland met 195,5 miljoen dollar en Roemenië met 143,1 miljoen dollar. Ook de uitvoer naar Israël, Kroatië en Wit-Rusland is aanzienlijk toegenomen, aldus Gürüz, die opmerkte dat Saoedi-Arabië in september voor ongeveer 15 miljoen dollar aan groenten en fruit uit Turkije heeft ingevoerd.

Bron: hurriyetdailynews.com

Publicatiedatum: