Een China-Europese goederentrein met koelcontainers is woensdag uit Xiamen vertrokken. De trein rijdt van de Oost-Chinese provincie Fujian naar Moskou en is de eerste internationale goederentrein met een koude keten die vanuit Fujian vertrekt.

De trein, die groenten, fruit en andere voedselproducten vervoert, zal China verlaten vanuit de Chinese grensstad Manzhouli en 15 dagen later in Moskou aankomen. De goederentrein is uitgerust met koelcontainers; hun locatie kan via satellietnavigatie worden gevolgd en de temperatuur en vochtigheid in de containers kunnen op elk moment online worden gecontroleerd.

Een ambtenaar van de China Railway Nanchang Group zei dat de trein kan helpen om op de snelste en meest efficiƫnte manier groenten en fruit van Fujian naar de overzeese markt te brengen. Hij voegde eraan toe dat de spoorwegautoriteiten de exploitatie van dergelijke goederentreinen op de route China-Europa actief zullen bevorderen, de breedte en diepte van het netwerk voor logistieke diensten voor koelcontainers zullen uitbreiden en aan de gediversifieerde vervoersbehoeften van klanten zullen voldoen.

Bron: globaltimes.cn