Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Er is zo veel vraag dat we besloten hebben om deze winter toch te telen"

Alfred Pedersen & Søn start met 25% winterteelt na aankondiging van een stop in september

Alfred Pedersen & Søn, één van de grootste tomatentelers in Denemarken, start weer met de winterteelt. "We hebben zoveel vraag van onze klanten die onze producten in de winkels willen hebben, dat we besloten hebben een deel van de winterproductie op te starten", zegt Mads Pedersen, CEO van Alfred Pedersen & Søn.

Begin september kondigde het bedrijf aan de teelt in de winter volledig stop te zetten wegens te hoge elektriciteitsprijzen. In bijna twee maanden tijd is de situatie veranderd. "De energieprijs gaat omlaag," wijst Mads erop. "Dus het ziet er momenteel iets gunstiger uit. Ik denk dat het de goede kant op gaat. Daarom hebben we besloten om een deel van onze winterteelt te starten."

Dat betekent niet dat de energieprijzen terug zijn bij die van voor de crisis. "Hoewel gunstig, is energie nog steeds erg duur. Daarom doen we slechts 25% van onze teeltcapaciteit, en zullen de producten ook iets duurder zijn. Vanaf nu zijn we beperkt in wat we kunnen doen, maar we doen dit voor de lokale vraag die blijft komen," besluit Mads.

Voor meer informatie:
Alfred Pedersen & Søn 
tomater.dk