Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische planten op de maan

De Australian National University (ANU) is een van de organisaties die samenwerken met het ruimtevaartbedrijf Lunaria One om al in 2025 planten te telen op de maan. 

Het Australian Lunar Experiment Promoting Horticulture (ALEPH-1) is het eerste in een reeks experimenten waarbij wordt onderzocht of planten kunnen gedijen op het maanoppervlak. Het telen van planten voor voeding, medicijnen en zuurstofproductie is cruciaal voor een langdurige menselijke aanwezigheid op de maan.  ALEPH-1 kan ons ook helpen een duurzamere voedselteelt hier op aarde te ontwikkelen.

De onderzoekers selecteren de plantensoorten die zij naar de maan sturen op basis van hun kiemkracht en hun tolerantie voor de grote temperatuurschommelingen daar.

Universitair hoofddocent Caitlin Byrt van de Australian National University (ANU) is wetenschappelijk adviseur voor Lunaria One. Volgens haar biedt de missie een unieke kans voor ANU-wetenschappers om kennis over de kiemkracht van planten toe te passen om te bepalen welke soorten planten barre omgevingen zoals de maan zouden kunnen verdragen.  

"De ruimte is een uitzonderlijke proeftuin voor het vermeerderen van planten in de meest extreme omgevingen. De extreme omstandigheden waarmee de aarde als gevolg van de klimaatverandering wordt geconfronteerd, vormen een uitdaging voor de manier waarop we in de toekomst met voedselzekerheid omgaan. Dit project is belangrijk voor de ontwikkeling van vermeerderings-systemen die relevant zijn voor de uitdagingen hier op aarde. Dit omvat het creëren van gecontroleerde omgevingen waarmee gemeenschappen snel planten kunnen vermeerderen na natuur- of klimaatrampen.  Als je een systeem kunt creëren voor het telen van planten op de maan, dan kun je ook een systeem creëren voor het telen van voeding in enkele van de moeilijkste omgevingen op aarde," aldus universitair hoofddocent Caitlin Byrt.

Lees het volledige artikel op www.theunconventionalgardener.com.

Publicatiedatum: