India

Telers verbranden hun knoflook nu de prijs daalt tot €0,02 per kilo

Telers in het district Mandsaur in Madhya Pradesh (India) verbranden hun knoflookgewassen omdat de knoflookprijzen zijn gedaald van 25-30 Rs (€0,31-0,37) per kilo vorig jaar tot 2 à 5 Rs (€0,02-0,06) per kilo dit jaar. Dit zijn ongelooflijk lage prijzen, aangezien elke teler de afgelopen 6 tot 7 maanden tussen 35 en 40 Rs (€0,43-0,50) per kilo heeft uitgegeven aan de teelt.

Een teler uit de belangrijkste knoflooktelende regio van Rajasthan, Kota, zei het volgende: "Het kostte ons zes maanden om deze knoflook te telen. We hebben het zes maanden opgeslagen en nu krijgen we een prijs van 2 à 3 Rs per kg. Ik zal proberen te verkopen en als dat niet lukt, zal ik het aan dieren voeren of weggooien."

Zijn buurman wordt met hetzelfde probleem geconfronteerd, want hij staart naar een verlies van meer dan 800.000 Rs (€10.017) dit seizoen, en geeft de federale en deelstaatregeringen daarvan de schuld.

Bron: cnbctv18.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.