Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Volgens de Food and Agriculture Organization

Turkije grootste abrikozenteler ter wereld

Abrikozenbomen worden overal ter wereld geplant, maar volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie is Turkije de grootste abrikozenteler ter wereld. In Turkije worden veel fruitsoorten geteeld en is door zijn warme klimaat ook de belangrijkste producent van vijgen en kersen.

Volgens Visit Local Turkey heeft de abrikoos al duizenden jaren zijn wortels in Turkije en gedijt hij tot op de dag van vandaag onder de zorgvuldige handen van Turkse telers. Abrikozen worden op grote schaal geteeld in verschillende regio's van Turkije, maar terwijl de meeste van deze regio's vers fruit produceren, staat Malatya-Elazığ-Erzincan bekend om de productie van 85 tot 90% van alle gedroogde abrikozen ter wereld (via Golden Maprix).

Turkse abrikozen verschillen aanzienlijk van abrikozen die in Californië worden geteeld. Volgens Cooks Illustrated worden Turkse of "mediterrane" abrikozen in hun geheel gedroogd, terwijl Californische vruchten worden gedroogd nadat ze doormidden zijn gesneden. Hierdoor zijn de Turkse abrikozen voller van smaak en zijn ze ook sappiger dan de Amerikaanse variant.

Bron: TastingTable

Publicatiedatum: