Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Yoichi Orchard: 60 soorten fruitgewassen gebruikt voor training en onderzoek

De universiteit van Hokkaido heeft experimentele teeltbedrijven in Sapporo en Yoichi Town. Yoichi Orchard, gelegen in Yoichi Town, ongeveer 60 km van Sapporo, behoort tot de Experiment Farms. De boomgaard werd in 1912 opgericht voor onderzoek en bevordering van de fruitteelt. Hij ligt in een relatief warm gebied in Hokkaido, dat geschikt is voor de fruitteelt.

Half september begeven de studenten zich in de Yoichi boomgaard, midden in het oogstseizoe, om praktische ervaring op te doen. Onder leiding van professor Yoichiro Hoshino (Field Science Center for Northern Biosphere) en technisch medewerker Minoru Ikuta (Field Science Center for Northern Biosphere), die de boomgaard beheert, ervaren de studenten het oogsten van appels van bomen en het sorteren van vruchten voor verzending.

Yoichi Orchard teelt ongeveer 60 soorten fruitgewassen. Ze worden niet alleen gebruikt voor praktische training voor studenten, maar ook voor geavanceerd onderzoek. Professor Hoshino bevordert het telen met behulp van de plantaardige genetische bronnen van Hokkaido en de fruitbomen van de boomgaard worden voor dit onderzoek gebruikt. Hij richt zich met name op de haskap (honingbes), die overvloedig groeit in Hokkaido, en werkt aan de ontwikkeling van meer zachtfruit. Hij heeft verschillende experimenten uitgevoerd, zoals het kruisen van de haskap met andere bessen, en richt zich vooral op onderzoek met behulp van een methode die "polyploïdieveredeling" wordt genoemd, waarbij het aantal chromosomen wordt gemanipuleerd.

Bron: global.hokudai.ac.jp

Publicatiedatum: