Zuid-Afrikaans consortium ontwikkelt koudeketenlogistiek

Om de essentiële infrastructuur voor temperatuurgecontroleerde logistiek in Afrika bezuiden de Sahara te verbeteren en de voedselzekerheid in de regio te garanderen, hebben African Infrastructure Investment Managers (AIIM) en haar investeringspartners, het consortium Bauta Logistics en Mokobela Shakati (Pty) een platform voor koellogistiek opgericht, Commercial Cold Holdings (CCH), met de initiële overname van CCS Logistics van Oceana Group. CCS exploiteert momenteel ongeveer 100.000 pallets opslagruimte in zes faciliteiten in Johannesburg, Kaapstad en Walvis Bay, Namibië.

De door AIIM beheerde fondsen zijn van plan tot $150 miljoen te investeren in het platform, inclusief de initiële verwerving van activa en een pijplijn van verdere overnames en greenfield ontwikkelings-projecten. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de regelgevende instanties.

Naarmate de wereldbevolking groeit en de vraag naar voedselvoorzieningsketens toeneemt, stijgt ook de vraag naar temperatuurgecontroleerde logistiek. Deze transactie betekent dan ook dat AIIM zijn intrede doet in de sector van de gekoelde opslag en een pan-Afrikaans platform voor gekoelde opslag wil oprichten.

Bron: theafricalogistics.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.