Franse eigenaar van Primeale United fuseert met Natura'Pro

Op 3 oktober jongstleden hebben de raden van bestuur van de Franse coöperaties Agrial (eigenaar van voormalig Van Oers United) en Natura'Pro aangekondigd voornemens te zijn om te fuseren en in het kader hiervan een plan te presenteren. Het plan is gebaseerd op een gedeelde wens om een gemeenschappelijke toekomst op te bouwen ten dienste van de bij hen aangesloten agrariërs, met respect voor de coöperatieve waarden en ten gunste van de structurerende synergieën.

Agrial is via de aangesloten agrariërs uit het zuidoostelijke Alpengebied en een aantal voedselverwerkende bedrijven in het gebied (Priméale in Feillens en Florette in Isle-sur-la-Sorgue) reeds aanwezig in het Rhônedal.

Natura'Pro wil zich voor de aangesloten agrariërs blijven inzetten door de dagelijkse ondersteuning op hun bedrijven te versterken (uitbreiding van de technische expertise, ontwikkeling van de teelttechnieken, etc.) en door de waarde van hun teelt te promoten via een aantal voedselverwerkingskanalen en aan de hand van het opzetten van initiatieven vanuit de toeleveringsketen.

Het fusieproject wacht momenteel op de uitslag van het overleg met de werknemersvertegenwoordigers en op een akkoord vanuit de Franse mededingingsautoriteit.

Voor meer informatie: 
Agrial 
agrial.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.