Conti Seafrigo Antwerp realiseert nieuw diepvriesmagazijn op Port of Antwerp-Bruges

De JV Conti Seafrigo Antwerp (CSA) heeft een concessie aan de Nieuwe Westweg (bij het Bevrijdingsdok in de haven in Antwerpen) verworven. De joint venture tussen de Conti-Lines Group ​en Seafrigo gaat op het terrein van ongeveer 6 ha een duurzaam diepvriesmagazijn bouwen met plaats voor ruim 40.000 pallets. Deze investering versterkt het cold chain segment in Port of Antwerp-Bruges verder.

Maritieme groei
De concessie wordt de locatie voor een nieuw logistiek platform voor voeding. Seafrigo Antwerp NV zal instaan voor de exploitatie, behandeling en opslag van een breed assortiment gekoelde en bevroren bederfbare goederen. ​De ontwikkeling van een diepvriesmagazijn zal de alliantie CSA de kans geven zijn maritieme netwerk uit te breiden door middel van sterke internationale partnerships. Tevens is het magazijn een essentiële meerwaarde voor het Antwerpse cold chain segment gelet op de zeer hoge bezettingsgraad in de temperatuur-gecontroleerde magazijnen en de grote actuele marktvraag, aldus het havenbedrijf.


Foto Port of Antwerp-Bruges. Vlnr: William Demoor (VP Customer Relations Port of Antwerp-Bruges), Tom Hautekiet (CCO Port of Antwerp-Bruges, Jacques Vandermeiren (CEO Port of Antwerp-Bruges, Eric Barbé (CEO Seafrigo Group) en Jean-Frédéric Brion (Executive Chairman Conti-Lines Group)

Innovatieve ambities
Het hoogbouw magazijn van 25 m wordt uitgerust met een gloednieuw IT-systeem dat, in combinatie met inspecties via drones, zal instaan voor een hogere algemene veiligheid en efficiëntie op de werkvloer. Ook duurzaamheid dragen de betrokken partijen hoog in het vaandel. "Naast het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen wordt onderzocht om door waterstof aangedreven voertuigen in te zetten. Bovendien wordt gekeken of de restwarmte kan gebruikt worden de om eigen gebouwen te verwarmen. De nieuwbouw beantwoordt daarenboven aan het 'very good'-label van de BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method)-principes."

William Demoor, Vicepresident Klantenrelaties Port of Antwerp-Bruges: "Deze nieuwe investering zal voor een grote toegevoegde waarde zorgen binnen het cold chain segment van Port of Antwerp-Bruges. Met hun uitgesproken ambities op vlak van duurzaamheid ligt de strategie van Antwerp Cold Stores Seafrigo volledig in lijn met onze eigen lange termijn visie.”

Bron: Port of Antwerp-Bruges


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.