Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oud-bierbrouwer fermenteert dagelijks 1000 kilo groenten en fruit

Als brouwer had Do Bongers veel kennis over fermenteren opgedaan. Thuis sloeg ze aan het experimenteren met groenten en fruit. "Ik wilde graag voor mezelf beginnen en raakte steeds meer in de ban van de mogelijkheden van fermentatie." Bongers stopte met haar werk in Schotland en begon in Nijmegen haar bedrijf Basic Theory, zo schrijft De Gelderlander. "Eigenlijk is het terug naar de basis van conservering: zo werd het vroeger immers ook gedaan. Vandaar de naam Basic Theory. Ik wil mensen graag bewust maken van gezond eten door ze te laten zien en proeven hoe je alles uit je groentenpakket kunt gebruiken en bewaren."

Lees hier het volledige artikel van De Gelderlander

Publicatiedatum: