Lotze Fruchtimport Hannover

"De vraag naar Cotton Candy druiven neemt snel toe"

De firma Lotze heeft zich op de plaatselijke groothandelsmarkt in Hannover in de afgelopen vier decennia kunnen profileren als aanlooppunt voor het gehele assortiment aan groenten, fruit en exoten uit binnen- en buitenland. In een interview op de groothandelsmarkt gaat directeur Antares Binder in op de huidige uitdagingen en marktontwikkelingen. 

Het handelsbedrijf zit momenteel midden in het Italiaanse druivenseizoen. Dagelijks worden er tonnen witte en blauwe druiven met verschillen Brix-waarden en in verschillende groottes verkocht. Antares: "De vraag naar het witte en pitloze druivenras Cotton Candy neemt snel toe. Het gaat hierbij om een ras met een hoge Brix-waarde, de druiven hebben de smaak van suikerspin. Bij de blauwe druiven doet de iets langwerpige Sweet Sapphire het heel goed. Bij de rode druiven wordt Summer Royal goed ontvangen door onze klanten. Ondertussen begint het aanbod aan Europese perziken en nectarines, overwegend uit Italië, Frankrijk en Spanje, nu geleidelijk op te raken."


De firma Lotze is al vele jaren op de plaatselijke groothandelsmarkt in Hannover gevestigd.

Uit de regio, voor de regio
Naast de verkoop van geïmporteerde goederen biedt het bedrijf een breed aanbod aan lokale groenten en lokaal fruit aan. Vooral de inkoop en distributie van aardappelen en groenten uit de omgeving behoren tot de dienstverlening van de firma Lotze, vertelt Antares. "Vergeleken met de buurregio's Bremen en Hamburg teelt men in de regio Hannover bijzonder veel groenten, hierdoor hebben we veel aanbod ter beschikking. De hoeveelheid lokaal fruit is naar verhouding wat kleiner, hoewel we ook op dit gebied proberen om zoveel mogelijk lokale goederen aan te bieden."


Antares Binder

"Terwijl de klassieke afhaalhandel steeds verder afneemt, wint de bezorging daarentegen snel aan betekenis," vervolgt Antares. "Wij beschikken over een moderne voertuigvloot met tien bestelwagens waarmee we dagelijks naar maximaal 200 klanten rijden, van restauranthouders, grootkeukens en boerderijwinkels tot aan geselecteerde Rewe-filialen. Ook in dit laatste verkoopsegment wordt er bijzonder veel waarde aan een lokale herkomst gehecht, ook als goederen naar verhouding soms iets duurder zijn."


Duitse tomaten van de lokale teler Hermanns. De firma Lotze levert onder andere aan lokale Rewe-filialen goederen uit de regio.

Bescherming van de locatie en de opvolging
Ondanks de huidige uitdagingen, zoals inflatie en kostenstijgingen, kijkt Antares met vertrouwen vooruit, niet in de laatste plaats vanwege de crisisbestendige standplaats op de plaatselijke groothandelsmarkt. "Grossmarkt Hannover heeft zich bewezen als een betrouwbare dienstverlener. In de afgelopen jaren is het pand met goed verstand gerenoveerd. De permanent volledige bezetting is bovendien een teken dat ook nieuwe bedrijven zich op het terrein willen vestigen." Ook bedrijfsintern doet de firma Lotze haar best om nieuw talent te werven, vult Antares aan. "Wij leiden zelf nieuwe medewerkers op en zijn pro-actief op zoek naar nieuw personeel. Grossmarkt Hannover ondersteunt deze initiatieven ook met passende radioreclame, wat wij bijzonder waarderen."

Voor meer informatie:
Antares Binder
Lotze Fruchtimport GmbH & Co. KG
Am Tönniesberg 16-18 (Großmarkt)
D-30453 Hannover, Duitsland
Tel: +49 511 469136
info@lotze-frucht.de
www.lotze-frucht.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.