22 getuigen worden gehoord

Oud-eigenaar Hartman geeft bewijzen fraude door teler niet op

The Fruit Farm Group (TFFG) is nog altijd bezig te bewijzen dat de voormalige kasgroententeler A.C. Hartman uit Sexbierum, waarin de groep instapte, heeft gefraudeerd. Recent heeft het gerechtshof toestemming gegeven voor het laten horen van 22 getuigen.

Een belangrijk twistpunt is verkoop van klasse 2 groenten. TFFG is van mening dat er 'aanzienlijk meer tweede klasse producten zijn verkocht dan verantwoord is in de administratie'. TFFG spreekt van een voor de groep verborgen zwartgeldcircuit.

Tot nu toe kon de groep de rechters niet voldoende overtuigen. Dit voorjaar wees de rechter de vraag om een getuigenverhoor vanuit TFFG ook af. Daartegen ging de groep in hoger beroep en in augustus van dit jaar meldde de groep zich nogmaals. TFFG heeft haast bij het vinden van bewijzen en stelt dat met het verstrijken van de tijd er mogelijk bewijs verloren kan gaan. Ook is een deel van de beoogde getuigen op leeftijd.

Nu heeft het Gerechtshof Arnhem-Nijmegen eerder deze maand zich over het hoger beroep gebogen en het horen van 22 getuigen toegestaan. Daarmee oordeelt het gerechtshof anders dan de rechter dit voorjaar deed. Die wees eerder het horen van getuigen af, wijzend op 'een goede procesorde' waarmee het getuigenverhoor strijdig zou zijn. Op een tussenvonnis in de zaak, waarvoor op 11 oktober een mondelinge behandeling staat gepland, wil het gerechtshof niet wachten. Ook omdat niet zeker is of een uitspraak in die zaak nog dit jaar volgt. 

Lees hier de hele uitspraak van 12 september 2022. 

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven