Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers werken aan doorstart proefproject kurkuma

De laatste oogst van kurkuma op NEXTgarden was afgelopen zomer. De proef om daar specerijen te kweken, loopt op zijn einde. Specerijen kweken in een Bemmelse kas blijkt goed te kunnen. Er wordt dan ook volop gewerkt aan een doorstart van het proefproject, zo deelt Harrie Vreman van LTO Noord in De Gelderlander.

Het project ‛Ingredient Farm’ dat in 2017 van start ging, is erop gericht om exotische specerijen in Nederland te gaan kweken en hierin te innoveren. Eind vorig jaar trok Harrie al de eerste conclusies: “De teelt hebben we goed onder de knie gekregen en op basis daarvan kunnen we onderzoeken of er een business markt mogelijk is, zowel voor de winning van de inhoudsstoffen als voor de specerijen. De versmarkt lijkt een aantrekkelijk alternatief.” Lees hier het interview uit het novembernummer van vakblad Primeur van vorig jaar.  

Publicatiedatum: