Braziliaanse meloenproducent gaat 10% meer naar Europa exporteren

Agrícola Famosa, gevestigd in Mossoró, Rio Grande do Norte, is de grootste teler en exporteur van meloen en watermeloen in Brazilië. Het bedrijf staat op het punt de fruitzendingen naar Europa in het huidige oogstseizoen met meer dan 10% te verhogen. Het seizoen begon in augustus 2022.

Volgens CEO Carlo Porro hoopt het bedrijf in april 2023 220.000 ton te hebben geëxporteerd, meer dan de helft van de totale 400.000 ton die de staat verwacht te verschepen, met een geschatte opbrengst van 1,1 miljard R$ (214,6 mln euro).

Volgens Porro wordt de stijging toegeschreven aan drie factoren:

  1. de kwaliteit van de fruitopbrengsten is zeer bevredigend;
  2. de productiviteit is zeer hoog;
  3. de vraag in Europa is groot omdat de oogst daar eerder dan normaal is voltooid als gevolg van de hitte die de gewassen teisterde, in combinatie met het verlies van productiviteitsgebied in belangrijke teeltlanden, zoals Spanje.

Om dichter bij de eindgebruikers in het Verenigd Koninkrijk te komen, de tweede bestemming voor het fruit van Famosa in Europa, richtte het Braziliaanse bedrijf Melon & Co op. "In het eerste jaar verkocht het bedrijf 22.679 ton aan Britse supermarkten", verklaarde Porro.

Famosa heeft zijn verkoop aan de Verenigde Staten opgevoerd en brengt dit seizoen 8.000 ton binnen. Toch heeft het logistieke probleem met containers, schepen en havens het bedrijf er volgens de algemeen directeur van weerhouden door te gaan met de meloenenexport naar China, een markt die in 2020 voor het eerst is geopend. "We zullen proberen deze zendingen volgend jaar te hervatten."

Bron: datamarnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven