Europlant viert 30-jarig bestaan

Tijdens PotatoEurope kwamen op 7 september 2022 in Gut Rethmar meer dan 300 gasten uit binnen- en buitenland bijeen om het 30-jarig bestaan van Europlant Pflanzenzucht te vieren, en afscheid te nemen van Dr. Heinrich Böhm.

"30 jaar geleden is Europlant opgericht, het begin van onze reis. Wij kijken met trots terug op een succesvolle en dynamische bedrijfsgeschiedenis, gedreven door uw vertrouwen en samenwerking. Met een verkoop van meer dan 500.000 ton aardappelen hebben wij ook internationaal een belangrijke marktpositie verworven. Wij hebben nu afzetstructuren in meer dan 70 landen, op alle continenten", aldus Jörg Renatus, directeur van Europlant.

De decennia van zeer succesvol onderzoek en veredeling door het zusterbedrijf Böhm-Nordkartoffel Agrarproduktion & Co. (BNA) en de daarbij aangesloten veredelaars vormen de basis van het succes van Europlant.

"Zonder uw inzet, uw vooruitziende ondernemersgeest, uw vertrouwen en uw steun zou onze succesvolle reis van de afgelopen 30 jaar niet mogelijk zijn geweest," zo bedankte Renatus Dr. Heinrich Böhm, sinds jaar en dag directeur van Kartoffelzucht Böhm & Co. en BNA. Böhm gaat nu, welverdiend, met pensioen.

Europlant en BNA kondigen fusie aan voor boekjaar 2023/2024
Renatus keek ook naar de toekomst. "We zullen de uitdagingen en kansen die ons te wachten staan aangaan: klimaatverandering, een groeiende wereldbevolking en de afnemende vrije randvoorwaarden in de internationale aardappelhandel." Om goed gepositioneerd te zijn, gaan Europlant en BNA fuseren. "Door de integratie van de twee bedrijven ontstaat een nog sterker Europlant, waarin de nieuwe veredeling, onderhoudsveredeling, teelt, kweek en verkoop worden gecombineerd."

Dr. Heinrich Böhm gaat met pensioen
Laudator Olaf Feuerborn, voorzitter van de raad van bestuur van UNIKA, bracht hulde aan Dr Böhm's voor zijn verdiensten in de aardappelveredeling. "Dr Böhm staat bekend als een doortastende expert die ver buiten de grenzen van zijn eigen bedrijf denkt en handelt. Hij heeft er in belangrijke mate toe bijgedragen dat de Duitse aardappelsector tegenwoordig zowel professioneel als politiek serieus wordt genomen in binnen- en buitenland."

Dr. Heinrich Böhm legde de basis voor succesvolle veredeling en vermeerdering via zijn studie Landbouwwetenschappen en zijn doctoraat in de Plantenveredeling. Naast zijn uitvoerende activiteiten was hij ook betrokken bij vele andere commissies voor plantenveredeling, en beroepsorganisaties.

Voor meer informatie:
Jörg Renatus
EUROPLANT Pflanzenzucht GmbH
Tel:  +49 04131 748005 ∙
info@europlant.biz   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven