9 september 2022, Terra Botanica

Franse telerscoöperatie Fleuron d'Anjou viert 60-jarig bestaan

Op 9 september 2022 zijn bijna 300 mensen samengekomen in het park Terra Botanica om het 60-jarig bestaan van telerscoöperatie Fleuron d'Anjou uit het Franse Angers te vieren.

Bruno Gautier, voorzitter van de coöperatie, maakte die dag van de gelegenheid gebruik om de waarden van de oprichters van Pont de Céaise, de oorspronkelijke naam van de coöperatie, nog eens te bevestigen.


© Fleuron d'Anjou 

Gautier presenteerde toen ook de belangrijkste fasen die hebben geleid tot de huidige groep en noemde de verschillende fusies met andere lokale coöperaties zoals de Coopérative Horticole en Maraichère Angevine en die met de coöperaties SAVIPRIM en Varennes.

Verder stond hij stil bij de verschillende hoogtepunten van de externe groei van de groep, waaronder de overname van Renomière' in 2006 en Taugourdeau in 2010.

Verder presenteerde Gautier namens de coöperatie het plan rondom de ontwikkeling van 'gezondheidsplanten' en 'welzijnsplanten' voor het komende decennium.

Een ronde tafel van deskundigen had eerder al het enorme potentieel geïllustreerd van planten en hun vele gezondheids- en welzijnsvoordelen.


© Fleuron d'Anjou 

Tot slot zijn afgelopen 9 september de ontwikkelingsassen van de coöperatie gepresenteerd rondom de volgende 4 hoofdthema's: 

  • Het coöperatieve pact dat de coöperatie en haar leden verenigt in een model van bestuur en ambitie om de verschillende teeltprocessen te kunnen verhogen;
  • De innovatie voorgesteld als een essentiële ontwikkelingshefboom om aanbiedingen aan te kunnen passen en nieuwe oplossingen aan te kunnen dragen voor de ontwikkeling van de markt, de consumenten en zelfs de regelgeving inzake kunststoffen en dergelijke;
  • De digitale revolutie volledig integreren om er een instrument voor prestaties en concurrentievermogen van te kunnen maken;
  • De sterke ambities om het commerciële merk van de coöperatie te versterken.

Tijdens haar 60-jarig bestaan heeft de coöperatie laten zien dat deze zich kan aanpassen aan de verschillende crises en problemen waarmee de Franse land- en tuinbouw te maken heeft gehad. De presentatie van haar ambities en projecten toont aan dat de coöperatie nog steeds dezelfde dynamiek en de wil heeft om te groeien.

Fleuron d' Anjou: een coöperatie van betrokken telers en werknemers
Op dit moment heeft de coöperatie een omzet van bijna 60 miljoen euro, gelijkmatig verdeeld over haar twee activiteiten. Hierdoor is  Fleuron d'Anjou leider op de bloemenmarkt en een erkend marktdeelnemer voor de belangrijkste teelten BGA sjalotten uit Anjou, asperges, groentebundels, wortelgroenten en veldsla. Met 300 werknemers verspreid over 6 lokale vestigingen verzamelt en waardeert de coöperatie de producten van bijna 80 telers.

Voor meer informatie: 
Fleuron d'Anjou 
fleurondanjou.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven