Nieuw pakstation versterkt tuinbouw in Rwanda

Garden Fresh, een Rwandees bedrijf dat gespecialiseerd is in de export van AGF-producten, heeft het eerste particuliere pakstation van Rwanda geopend. De faciliteit, gebouwd met steun van het HortInvest en IDH project, zal de verliezen na de oogst verminderen, het inkomen van de telers verhogen en nieuwe werkgelegenheid creëren.

Sylvie Nirere, de IDH-landmanager in Rwanda: "Het opbouwen van de capaciteit van lokale bedrijven om zich op exportmarkten te begeven is nodig om de lokale economie op te bouwen. Een pakstation zorgt ervoor dat Garden Fresh kwaliteitsproducten kan leveren die voldoen aan de eisen van zijn klanten. We zijn erg blij dat deze dag is aangebroken."

Pakstations vormen een cruciale schakel tussen teeltbedrijf en markt door producten van verschillende telers samen te voegen en volgens strikte kwaliteitsnormen klaar te maken voor levering. Het pakstation van 600 vierkante meter, gelegen in de Prime Economic Zone in Masoro, heeft een capaciteit van 25-30 ton AGF-producten en zal volgens het bedrijf werkgelegenheid bieden aan ongeveer 300 Rwandese vrouwen en jongeren om producten van hoge kwaliteit te leveren.

IDH richt zich op empowerment van mensen binnen bedrijven, de mondiale financiële sector en overheden die de meeste invloed hebben op waardeketens. Het hoofdkantoor van IDH is gevestigd in Nederland en het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 380 werknemers, die actief zijn in 20 landen en 12 grondstof- en inkoopregio's met meer dan 1000 publieke en private partners

Bron: newtimes.co.rw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven