McCain Foods neemt Scelta Products over

McCain Foods heeft Scelta Products, Nederlands producent van diepgevroren snackproducten op basis van groenten, overgenomen. Hiermee voegt McCain waarde toe aan haar groeiende business in plantaardige hapjes en snacks. De overname is afgelopen week officieel afgesloten en vertegenwoordigt een aanzienlijke investering die de groei van McCain op het gebied van diepgevroren plantaardige snackproducten zal stimuleren.

Het hoofdkantoor van Scelta Products is gevestigd in Kruiningen. Het bedrijf staat al meer dan 22 jaar aan de basis van innovatie in de industrie van diepgevroren plantaardige snacks. McCain wil blijven investeren en met deze overname groeien om capaciteit toe te kunnen voegen aan zijn Europese productie- en verkoopteams, aldus het bedrijf. 
 
"Het managementteam en de Raad van Bestuur van McCain zijn heel blij het Scelta Products-team te verwelkomen bij de McCain-familie," aldus Erwin Pardon, Regional President, Continental Europe, MENA en Lutosa bij McCain Foods. "Er zijn veel groeimogelijkheden voor de productie van diepgevroren hapjes en snacks in Europa, Groot-Brittannië en op de wereldwijde markt. De capaciteitsbeperkingen waarmee Europa op dit moment wordt geconfronteerd hielden ons groeipotentieel tegen. Met de overname van Scelta Products kunnen we deze beperkingen doorbreken. We willen investeren in het erfgoed dat het bedrijf de afgelopen 22 jaar heeft opgebouwd, zodat we op die manier innovatie, vermogen en capaciteit kunnen toevoegen. Zo kunnen we verdere groei stimuleren en ons leiderschap op de wereldwijde markt voor plantaardige snackproducten versterken."
 
Europese businessunit 
Met de overname zal McCain Foods een geïntegreerde Europese businessunit voor hapjes en snacks oprichten. Deze businessunit zal de Benelux-markt bedienen onder de merken van Van Geloven (dochter van McCain Foods) vanuit het huidige team van Van Geloven. Via het Europese en internationaal verkoopnetwerk van McCain wordt een internationaal hapjes- en snackassortiment verkocht als McCain Foods. Jan Aaltzen Linde, huidige Managing Director bij van Geloven zal de businessunit leiden en in die rol blijven rapporteren aan Erwin Pardon. 

Gezamenlijke historie 
McCain en Scelta Products zijn al 13 jaar zakenpartners, hebben een gemeenschappelijke klantenbasis en delen als familiebedrijven dezelfde normen en waarden. In de loop van komend jaar zal Scelta Products als naam overgaan in McCain. De productiefaciliteiten van Scelta Products in Kruiningen en Yerseke en de fabriek in aanbouw in Rilland zullen worden geïntegreerd in het productienetwerk van McCain. Hierdoor wordt een grotere productiecapaciteit gecreëerd om de wereldwijde groei van diepgevroren snackproducten op de Europese en internationale markt te versnellen. Scelta Mushrooms, medeoprichter van Scelta Products en al meer dan 20 jaar het verkoopkantoor voor de internationale markt, zal zich uitsluitend gaan richten op haar champignons-activiteiten. 

Jos Koster en Wilco Boone, medeoprichters van Scelta Products geven aan: "We konden ons geen geschikter bedrijf wensen om de toekomst van Scelta Products vooruit te helpen. Met de toevoeging van onze producten, ons managementteam en onze werknemers zijn wij ervan overtuigd dat McCain een goede positie heeft om de groei van de markt voor plantaardige hapjes en snacks te stimuleren. Tegelijkertijd kan het bedrijf zijn dienstenaanbod uitbreiden om nog beter te voorzien in de behoeften van klanten en consumenten in Europa en daarbuiten."

Voor meer informatie:
McCain Foods
www.mccain.com

Scelta Products
info@sceltaproducts.com
www.sceltaproducts.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven