Rob Kent - Kent Exports

"Door telers wereldwijd benaderd om exportprogramma's te ontwikkelen naar Zuidoost- en Noord-Azië"

Kent Exports biedt een verscheidenheid aan verse AGF uit Australië naar Azië en het Midden-Oosten. De afgelopen jaren heeft Rob Kent een netwerk opgebouwd van telers voor wie hij de export regelt. Na eerder in Singapore te hebben gewoond, besloot hij tien maanden geleden om naar Singapore te verhuizen om zijn klanten beter van dienst te kunnen zijn door dichter bij de markten te zijn.

"Sinds ik hier ben, gaan de zaken heel goed. Ik kan veel gemakkelijker door de regio reizen naar plaatsen als Thailand en Maleisië, bestaande en potentiële nieuwe klanten ontmoeten, en heb het geluk gehad om ook nieuwe klanten in Singapore te krijgen," zegt Rob. "We hebben ook een leverancierscode met een van de grootste supermarktketens in Azië."

Kent Export heeft een zeer druk uienseizoen achter de rug, met een export van meer dan 200 x 40ft reefers uit Australië over een periode van 4 maanden.

"Dit heeft ertoe geleid dat telers uit andere landen over de hele wereld ons hebben benaderd om exportprogramma's voor hen te ontwikkelen naar Zuidoost- en Noord-Azië. Over het geheel genomen zijn de inkomsten gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar."

Rob zei dat een van de voordelen van Azië het reisgemak is, de mogelijkheid om elkaar persoonlijk te ontmoeten en relaties te ontwikkelen waartoe je niet echt de kans krijgt met virtuele vergaderingen.

"Hoewel dat tijdens corona een noodzaak was, was het zeer waardevol om onze bestaande en nieuwe klanten persoonlijk te ontmoeten en ook zelf te zien wat er in supermarkten en groothandelsmarkten wordt opgeslagen en verkocht."

Kent Exports importeerde dit seizoen Amerikaanse en Canadese kersen en volgens Rob was de kwaliteit fantastisch en werden er wekelijks goede volumes vervoerd.

De exportseizoenen voor Nederlandse en Japanse uien beginnen en het bedrijf heeft toegang tot grote volumes uit beide markten om zijn klantenbasis in Zuidoost-Azië te voorzien van een product van zeer hoge kwaliteit.

De belangrijkste markten zullen Thailand, Singapore, Maleisië en Hong Kong zijn.
"Naast uien is fruit altijd populair - steenmeloenen, aardbeien, avocado's, druiven, kersen en
citrus zijn allemaal producten die we vervoeren of binnenkort gaan vervoeren. We staan op het punt om te gaan samenwerken met een teler in Ecuador om pitaya en granadilla te leveren. We exporteren ook wekelijks biologische producten, gewassen aardappelen, wortelen, selderij en bladgroenten uit Australië."

Voor meer informatie:
Rob Kent
Kent Exports
Tel +61 409 007 139
rjkentexports@outlook.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.