Justin Leonard - Jackie Leonard & Sons

"Gebrek aan toeristen en hoge prijzen zorgen voor slappe AGF-handel in Ierland"

Ierland heeft een van zijn warmste en droogste zomers sinds jaren achter de rug, maar dat heeft zich niet vertaald in een toename van de verkoop van verse producten. Volgens groenten- en fruithandelaar Justin Leonard van Jackie Leonard & Sons is de handel niet geweldig geweest.

"De reisbeperkingen werden opgeheven en Ieren die een paar jaar niet waren weggeweest, stroomden massaal naar de luchthavens om in het buitenland op vakantie te gaan, maar we hadden niet onze gebruikelijke toestroom van toeristen die Ierland binnenkwamen. Het aantal toeristen dat Ierland aandeed, lag 25% lager dan vóór de pandemie." De reden hiervoor is de torenhoge prijs van accommodatie in Ierse steden zoals Dublin, dat een van de hoogste tarieven in Europa heeft.

"Ierland heeft ongeveer 50.000 Oekraïense vluchtelingen opgenomen en veel hoteliers hebben vijfjarige contracten met de Ierse regering getekend om hen te huisvesten, het is broodnodige langetermijnbusiness voor hen na twee jaar in lockdown."

Ierland importeert ongeveer 70% van zijn AGF-producten en met de wereldwijd stijgende input- en brandstofkosten heeft dit voor de meeste producten een prijsstijging van 15-20% betekend, waarbij sommige zelfs 30% duurder zijn geworden. "De verkoop van basisproducten zoals tomaten en aardappelen is stabiel, maar niets bijzonders. De mensen moeten eten en ze gaan nog steeds uit eten, maar niet meer zo veel als vroeger. Ze zijn nerveus over de stijgende kosten van levensonderhoud."

Justin ziet de situatie niet verbeteren, want de kosten van levensonderhoud zullen nog wel even blijven stijgen. "We hebben al eerder moeilijke tijden meegemaakt en overleefd, dus ik weet zeker dat we alles aankunnen."

Voor meer informatie:
Justin Leonard
Jackie Leonard & Sons Ltd.
Tel.: +353 86 867 4760
justin@jackieleonards.ie
www.justinleonard.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven