Optische citruslijn paradepaardje van EFF Logistics

"We zijn de logistieke schakel tussen overzeese producent en Europese retailer"

Tholen - Vijf jaar geleden startte Efrain Saucedo Nuñez met Fruta del Huerto in Breda. Al snel ontstond de wens om op een eigen locatie eigen producten op te slaan en te verpakken. Met EFF Logistics biedt het bedrijf sinds een jaar - vanuit het nieuw gebouwde warehouse van Helmer -  ook haar diensten aan overzeese producenten en retailers aan. Met een speciale citruslijn van Sorma als paradepaardje weten de klanten het bedrijf in Breda al goed te vinden.


Efrain Saucedo Nuñez

"Overzeese producenten met klanten in Europa vinden het fijn om hier een onafhankelijke tussenpersoon te hebben die de import regelt, de kwaliteit controleert, de handel uitzoekt en verpakt en verder distribueert. Daar hebben wij alle mogelijkheden voor. We merken dat onze klanten hierin graag ontzorgd willen worden. Ons voordeel is dat we een behoorlijk netwerk aan overzeese telers hebben en veel kennis hebben op het gebied van importfruit. Bovendien vinden veel overzeese leveranciers het fijn dat we de Spaanse taal allemaal beheersen.

"We hebben niet de ambitie om dertig klanten te bedienen, maar willen het liefste een aantal grote klanten van A tot Z ontzorgen om zo ook een persoonlijke service te kunnen blijven garanderen", vertelt Efrain. Onze locatie in Breda is logistiek gezien erg gunstig en met een geconditioneerde verpakkingsruimte van 1.800 m2 en opslagruimte voor 10.000 pallets hebben we volop mogelijkheden om te groeien. Dankzij ons behaalde IFS Food certificaat voldoen we aan de hedendaagse retaileisen."

"Met de optische citruslijn van Sorma kunnen we ons echt onderscheiden op de markt. Alle verpakkingswensen van klanten zijn bespreekbaar, van gelegd tot netclip of kleinere dozen", somt Efrain op. Op een drukke dag zijn er in het warehouse van EFF Logistics dan zomaar twintig tot vijfentwintig uitzendkrachten actief. "Het was de afgelopen weken best een uitdaging om voldoende uitzendkrachten te betrekken; nu het kasseizoen op zijn einde loopt komt er meer aanbod op de markt en dat zal gezien de gasprijzen alleen nog maar meer worden."

"De volumes overzees citrus op de Europese markt bleven dit seizoen achter. We hadden meer sinaasappelen en citroenen verwacht, maar gelukkig kunnen we onze diensten ook voor ander fruit aanbieden. Een Braziliaanse druiventeler heeft ons benaderd om al zijn druiven hier op te slaan en te verpakken en dat seizoen gaat over drie weken al van start. We hebben hier topsealmachines voor aangeschaft, zodat we ook de druivenklanten volledig kunnen ontzorgen."

"Ook voor producten als mango's, avocado's en ananas willen wij de connectie zijn tussen de overzeese producent en de retail. We bieden een totaalpakket aan van opslag tot verpakken. Veel overzeese producenten die anders rechtstreeks hun fruit naar landen in Oost-Europa stuurden, laten nu hun containers bij ons lossen, waarbij wij zorgdragen voor alle exportdocumentatie en het transport naar de klant. In die zin heeft de oorlog in ons geval voor veel extra vraag geresulteerd, dat had ik vooraf niet verwacht."

Voor meer informatie:
Efrain Saucedo Nuñez
EFF Logistics
Leursebaan 262
4814 RE Breda
+31 76 303 2934
sales@eff-logistics.com 
www.eff-logistics.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven