Fruit Control Equipments (Italië)

Investeringen in dynamisch gemodificeerde atmosfeer nemen toe

In een zeer gecompliceerd jaar heeft het Italiaanse Fruit Control Equipments een aantal strategieën aangenomen om aan de behoeften van alle klanten te voldoen. "Allereerst hebben we sinds vorig jaar onze klanten gecontacteerd om hen duidelijk te maken dat de levertijden lang waren en nog langer zouden kunnen worden", legt exportmanager Luca Buglia uit. "En zo is het ook gebleken, maar dankzij deze strategie hebben we de systemen op schema kunnen opleveren. Waren we voorheen voor standaardsystemen in staat om tussen de 30 en 60 dagen te leveren, nu duurt het meestal 4 maanden of langer."

Technologieën en installaties van Fruit Control Equipments

Fruit Control Equipments (FCE) staat bekend om zijn bewaarsysteem in dynamisch gemodificeerde atmosfeer. Door het dynamisch aanpassen van de zuurstofconcentraties (O2) en kooldioxide (CO2) worden met deze conserveringstechniek ziekten voorkomen.

FCE is een exportgericht bedrijf, het realiseert zo'n 60-70% van zijn omzet in het buitenland en het heeft klanten in ongeveer zestig landen. De toetreding tot Cermac, het consortium voor de internationalisering van Italiaanse fabrikanten van machines en technologieën voor de land- en tuinbouw, bevestigt deze focus op export. "In het buitenland zien we nog een zekere dynamiek. De afgelopen maanden hebben we veel bestellingen gehad, zowel vanuit Europa als vanuit Azië, zoals India. In Italië daarentegen wordt er minder geïnvesteerd en alleen als er subsidies zijn. Over het algemeen gaat het om het moderniseren van oude installaties." 

Een van de aspecten die nu in het middelpunt van de belangstelling staat, is het energieverbruik van de apparatuur. "Al jaren zijn we op zoek naar steeds efficiëntere oplossingen en machines die minder verbruiken. We gaan de huidige energiecrisis dus niet onvoorbereid tegemoet. Sinds een jaar is de aandacht voor dit aspect groeiende en wij hebben geavanceerde oplossingen geïmplementeerd", vervolgt Buglia. 

Bovendien vragen de laatste tijd steeds meer bedrijven om hulpmiddelen voor het zuiveren van de lucht in de opslagcellen. "In dit opzicht stellen we een ionisator (Ionny) voor die de bacteriële lading afbreekt zonder residuen achter te laten. De geïoniseerde zuurstof (O+; O-) interageert met de celmembranen van micro-organismen, waardoor de houdbaarheid van fruit en groenten wordt verlengd zonder contra-indicaties voor de omgeving of voor het personeel", besluit de bedrijfsleider. 

Voor meer informatie:
Fruit Control Equipments srl
Via R.Luxemburg, 55
20085 Locate Triulzi (MI) - Italië
Tel: +39 (0)29048141
info@fruitcontrol.it
www.fruitcontrol.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven