Clarifruit AI-aangedreven QC-software vermindert verspilling door leveranciers met 20%

Geautomatiseerde kwaliteitscontrole moet verspilling van AGF drastisch verminderen

Kwaliteitsafwijkingen tijdens het sorteren leiden tot de afwijzing van honderden tonnen AGF per jaar. Juist in deze kritieke schakel van de toeleveringsketen kan Clarifruit's cloud-gebaseerde QC-software de verspilling door leveranciers met 20% verminderen.

Clarifruit, dat gebruikmaakt van computervisietechnologie om de kwaliteit van een grote verscheidenheid aan verse producten te beoordelen, heeft al een meetbaar effect op het bedrijfsresultaat van enkele grote telers en exporteurs van groenten en fruit over de hele wereld.

"Productverspilling wordt voornamelijk veroorzaakt door een gebrek aan gestandaardiseerde data in termen van sortering; subjectiviteit met betrekking tot kleur, vorm en defect categorisatie; en een gebrek aan realtime gegevens," aldus Elad Mardix, CEO van Clarifuit.

"Het zijn deze uitdagingen die door onze technologie met succes wordt aangepakt, door het standaardiseren van talen, het toevoegen van objectiviteit en realtime inzicht in gegevens," legt Mardix uit. Tijdens de QC maken de inspecteurs een foto van het product met behulp van de mobiele app van Clarifruit, die een objectieve beoordeling van de externe kenmerken geeft. Deze verandert dus niet van inspecteur tot inspecteur, waardoor objectiviteitsprobleem wordt omzeild. 

"Als verkoper kun je een inspectie uitvoeren op een tomatenoogst en die komt uit op klasse II. Met Clarifruit kun je automatisch je resultaten vergelijken met de specificaties van de koper en zien dat de oogst dan in feite klasse I is," legt Mardix uit. "Dit stelt leveranciers in staat om een betere prijs voor de oogst te krijgen, terwijl ze erop kunnen vertrouwen dat er geen afkeuringen of heronderhandelingen zullen plaatsvinden. Omdat dit op schaal kan worden uitgevoerd, kunnen leveranciers snel zien wat een specifieke zending voor elke potentiële koper zou betekenen, en vervolgens een weloverwogen beslissing nemen."

Omdat inspecties zo vaak kunnen worden uitgevoerd als nodig is, kan personeel worden belast met het uitvoeren van inspecties op kritieke punten tijdens het traject, van voor de oogst tot opslag, transport en meer. Hierdoor kunnen leveranciers een meer gedetailleerd inzicht in de producten krijgen en begrijpen wanneer en hoe problemen zich voordoen. Hierdoor kunnen leveranciers op hun beurt het proces aanpassen en betere resultaten boeken.

"In wezen maken we een democratisering van de kwaliteitscontrole mogelijk, waarbij we objectievere inspecties uitvoeren voor nauwkeurigere gegevens over belangrijke productie-parameters," merkt Mardix op. De Clarifruit-technologie levert aanzienlijke voordelen op in de gehele waardeketen en kan voorkomen dat jaarlijks miljoenen stuks groenten en fruit worden verspild.

Doe mee met een Clarifruit webinar op 13 september en ontdek hoe u de productiviteit kunt verhogen en de winst kunt maximaliseren met AI-ondersteunde QA.

Voor meer informatie:
Elad Mardix
Clarifruit
Tel: +(972) 543 666838
elad@clarifruit.com   
www.clarifruit.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven