Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exploderende opslagkosten voor voedsel zorgen voor nieuwe tegenvaller

De stijging van de voedselprijzen hangt niet alleen samen met gestegen productiekosten. Ook de opslagkosten nemen sterk toe. Groente, fruit en vlees worden opgeslagen in koel- en vrieshuizen die veel energie vergen, zo schrijft het Financieele Dagblad. De Nederlandse vereniging voor koel- en vrieshuizen Nekovri raadt de leden aan om de kostenverhogingen door te berekenen. Bij de Nekovri zijn 115 bedrijven aangesloten.

Coroos Conserven conserveert groente en fruit in glas of blik. Het bedrijf ziet zich ook genoodzaakt de prijzen te verhogen. Glas is duurder geworden en de prijs van blik ging dit voorjaar met 60% omhoog. Ook bij het maken van glas en blik wordt veel gas gebruikt.

Lees hier het volledige artikel van FD ($)

Publicatiedatum: