Waarde Zuid-Afrikaanse rand stijgt ten opzichte van dollar

Afgelopen maandag steeg de waarde van de Zuid-Afrikaanse rand, nadat de US-dollar terugkwam van de laatste hoogste koers in 20 jaar. Om 15:30 GMT noteerde de rand ZAR=D3 op 16.8350 ten opzichte van de dollar, 0,37% sterker dan de vorige slotstand. De rand was eerder op de dag gedaald naar 17.0025.

Stijgende rentetarieven in de westerse wereld zorgen ervoor dat valuta's van opkomende markten met een hoog rendement, maar meer risico, zoals de rand, hun aantrekkingskracht op beleggers verliezen. Op de aandelenmarkt sloot de Top-40 .JTOPI-index 1,51% lager, terwijl de bredere all-share .JALSH 1,38% lager eindigde, een weerspiegeling van de malaise in aandelen wereldwijd, aangewakkerd door de vrees voor een wereldwijde recessie.

Retailer Massmart Holdings had echter een topdag en sloot bijna 45% hoger, nadat de Amerikaanse retailgigant Walmart een bod van 6,4 miljard rand ($380,05 miljoen) had uitgebracht op de resterende 47% van het Zuid-Afrikaanse bedrijf dat het nog niet in handen had, een zet die door analisten werd toegejuicht.

[US$1 = 16.8401 rand ]

Bron: nasdaq.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven