Rapport over groei, aandeel, analyse en prognoses voor de sector

Markt voor voedselverpakkingen $478,18 miljard waard in 2028

De wereldwijde markt voor voedselverpakkingen zal in de periode 2021-2028 naar verwachting van $ 338,34 miljard tot $ 478,18 miljard stijgen met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 5,1%. De groeiende vraag naar verpakte producten als gevolg van veranderende levensstijlen en eetgewoonten zal ongetwijfeld een impact hebben op de markt, zo stelt Fortune Business InsightsTM in een rapport getiteld "Food Packaging Market, 2021-2028".

Het onderzoek bevat kwalitatieve en kwantitatieve inzichten in deze markt, een gedetailleerde analyse van de marktomvang en -groei en een diepgaand onderzoek van de marktdynamiek en het concurrentielandschap. Het vijfkrachtenmodel van Porter, recente marktontwikkelingen, het regelgevingsscenario in belangrijke landen, het concurrentielandschap, micro-economische en macro-economische factoren, een SWOT-analyse, belangrijke trends in de voedselverpakkingsindustrie en bedrijfsprofielen behoren tot de belangrijkste aandachtspunten van het rapport.

Belangrijke marktspelers in de voedselverpakkingsindustrie zijn onder meer:

 • Mondi Group (Oostenrijk)
 • Amcor plc (Australië)
 • Berry Global Inc. (VS)
 • Stora Enso (Finland)
 • Constantia Flexibles (Oostenrijk)
 • Plastipak (VS)
 • Tetra Pak International S.A. (Zwitserland)
 • DS Smith (VK)
 • Crown Holdings, Inc. (VS)
 • ExxonMobil Chemical (VS)
 • Coveris Group (VK)

Corona-uitbraak stimuleert marktvraag
Omdat de voedingssector door alle regeringen als een essentiële sector werd beschouwd, is de impact van de pandemie lager dan in andere sectoren. Flexibele verpakkingsbedrijven met oplossingen voor de voedingssector zullen het naar verwachting goed blijven doen tijdens de aanhoudende pandemie. Veranderend consumenten-gedrag, overheidsmaatregelen en het aanleggen van voorraden wakkeren de vraag naar verpakt voedsel aan. Oorzaak is de toegenomen voedselveiligheidscrisis tijdens de pandemie. 

Vraag per regio
In de komende jaren zal Azië-Pacific het grootste deel van de wereldmarkt in handen hebben. Vanwege de stijgende stedelijke bevolking en de ontwikkeling van winkelinfrastructuur zal deze regio naar verwachting de grootste vraag aan de dag blijven leggen gedurende de prognoseperiode.

Europa had een aanzienlijk marktaandeel en zal naar verwachting fors blijven groeien als gevolg van de toegenomen vraag vanuit de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. De groeiende vraag naar verpakkingen voor onder meer bewerkte voedingsmiddelen, gedreven door veranderingen in de levensstijl van de consument, zullen de regionale groei stimuleren, met name in Duitsland, het VK en Italië.

De verpakkingsmarkt zal naar verwachting aanzienlijk groeien in Noord-Amerika, want de VS is een grootverbruiker van kant-en-klare maaltijden.

Latijns-Amerika, Mexico en Brazilië zullen ook een prominente bijdrage leveren aan de marktgroei. De expansie van de regio is vooral te danken aan de stijgende vraag naar conserven.

De toenemende vraag naar zuivelproducten en vlees, gevogelte en zeevruchten zal naar verwachting de groei in het Midden-Oosten en Afrika stimuleren.

Voor meer informatie:
Fortune Business Insights Pvt. Ltd.
9th Floor, Icon Tower,
Baner - Mahalunge Road, Baner,
Pune-411045, Maharashtra (India)     
Tel. VS: +1 424 253 0390
Tel. VK: +44 2071 939123
sales@fortunebusinessinsights.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven