Robbert van Essen, Yex:

"Turkse vijgenaanvoer komt op gang na hete markt"

Tholen - "De afgelopen periode is de vijgenmarkt behoorlijk heet geweest. Nadat Brazilië iets eerder stopte dan verwacht, kwamen we echt in een vraagmarkt", vertelt Sourcing Manager Robbert van Essen van Yex. "Die situatie bleef twee weken lang aanhouden. Klanten vanuit alle hoeken waren op zoek en we kregen de gekste aanvragen binnen."

"De opvolging die op dat moment het dichtstbij lag was Israël, maar die waren net aan het opstarten en de lokale vraag in Israël zelf was ook hoog. Uit Turkije hebben we toen ook nog wat vroege groene vijgen kunnen invliegen. Door snel te schakelen hebben we in ieder geval onze volumes veilig gesteld om alle klanten te kunnen beleveren."

"Inmiddels zitten we alweer volop in het Turkije seizoen. Waar  afgelopen periode de prijzen nog rond de 10 euro en hoger lagen, zie je nu de prijzen weer wat teruglopen. Vijgen uit Turkije komen met de vrachtauto naar Nederland toe en zijn voornamelijk in de maten 16 t/m 25 beschikbaar. We zijn nu met onze klanten volop in gesprek voor promoties voor de komende periode", besluit Robbert.

Voor meer informatie:
Robbert van Essen
Yex
Tel: +31 174 47 9155
r.vanessen@yex.nl 
www.yex.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven