Turkije's belangrijkste AGF-exportlanden zijn Rusland, Roemenië en Duitsland

Ferhat Gürüz, voorzitter van het bestuur van de Mediterranean Fresh Fruit and Vegetable Exporters' Association, maakte bekend dat de Turkse export van verse groenten en fruit in de eerste helft van 2022 het niveau van 1,45 miljard dollar heeft bereikt.

Gürüz evalueerde de prestaties van de Turkse verse groenten- en fruitsector in de eerste helft van het jaar op basis van productgroepen en landen en zei: "In deze periode exporteerden we tomaten ter waarde van 247,9 miljoen dollar met een stijging van 15 procent, mandarijnen ter waarde van 168,7 miljoen dollar (+19%) en citroenen ter waarde van 148,8 miljoen dollar (+5%)."

De grootste afzetmarkten voor groenten en fruit in de eerste helft van het jaar waren Rusland, Roemenië en Duitsland. Turkije exporteerde voor 454,9 miljoen dollar naar Rusland, voor 126,8 miljoen dollar naar Roemenië en voor 124,7 miljoen dollar naar Duitsland. Israël, Kroatië en Azerbeidzjan-Nachitsjevan behoorden tot de landen waar het exportvolume in de genoemde periode het sterkst is toegenomen.

Bron: turkishagrinews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven