Japanse Miyazaki mango's voor bijna $4.000 per paar

In Japan wordt een mangoras geteeld die een aardige duit kan kosten. Met een prijs van bijna $4000 per paar behoren de mango's uit Miyazaki tot het duurste fruit ter wereld. Miyazaki mango's zijn een speciaal soort mango's die worden geteeld in de prefectuur Miyazaki in het zuidelijke puntje van het eiland Kyushu in Japan.

Deze regio staat bekend om zijn fruitteelt, onder meer van kumquats en lychees, dankzij het warme weer en de lange uren zonlicht in combinatie met de perfecte hoeveelheid neerslag. De mango's uit Miyazaki zijn afkomstig van het ras Irwin, dat in 1949 in Florida is ontstaan en zich over de hele wereld heeft verspreid. Vandaag worden ze onder meer geteeld in Australië, Taiwan en Japan.

Wat Miyazaki mango's zo bijzonder maakt, is de zorg die elke vrucht tijdens het groeiproces krijgt. Elke Miyazaki mango wordt in kassen geteeld en zorgvuldig verzorgd in de hoop dat hij zal groeien en rijpen tot een perfect stuk fruit. In de kas wordt elke vrucht stevig ondersteund door touwtjes die hoog boven de planten zijn gespannen om hem naar het dek te trekken, zodat hij zoveel mogelijk zonlicht krijgt. Elke mango is ook gewikkeld in fijn plastic gaas zodat de plant niet breekt onder het gewicht van de vrucht en de vrucht niet op de grond valt en beschadigd raakt.

Bron: matadornetwork.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven