Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Novozymes en AgroFresh gaan samenwerken om het potentieel van biotechnologie te ontsluiten

Onlangs hebben Novozymes en AgroFresh besloten een onderzoeks- en afzetpartnerschap aan te gaan met het oog op de ontwikkeling van biologische oplossingen die de kwaliteit van AGF na de oogst kunnen verbeteren en de verspilling kunnen minimaliseren door schimmelpathogenen te bestrijden. Het is een partnerschap tussen twee bedrijven die dezelfde waarden delen aldus AgroFresh's Chief Technology Officer Duncan Aust. Hij deelt enkele hoogtepunten van het partnerschap.

"Novozymes en AgroFresh zijn allebei volledig toegewijd aan duurzaamheid en ze zetten zich in voor het behoud van natuurlijke hulpbronnen, het bestrijden van voedselverspilling en het behoud van de kwaliteit van groenten en fruit. Aangezien de eisen aan de wereldwijde landbouw blijven stijgen, zal dit partnerschap helpen om een paar van de meest cruciale uitdagingen op het gebied van schimmelbestrijding op te lossen, met veel minder impact op het milieu. We verwachten dat de ontwikkeling van nieuwe oplossingen zal worden versneld door de combinatie van geavanceerde biotechnologieën van Novozymes en de diepgaande wetenschappelijke expertise van AgroFresh op het gebied van naoogst, de wereldwijde commerciële voetafdruk en een heel scala aan oplossingen om de versheid en kwaliteit van fruit, groenten en bloemen te behouden."

Het voorkomen van voedselverspilling: een van de kernwaarden van AgroFresh
Als innovator in de post-harvest industrie, heeft het voorkomen van voedselverspilling altijd centraal gestaan in de missie van het bedrijf, en dat is vandaag de dag nog steeds zo. "Circa een derde van het geproduceerde voedsel gaat verloren of wordt verspild voordat het zelfs maar bij de consument aankomt, en groenten en fruit vertegenwoordigen meer dan de helft van deze hoeveelheid. Bij AgroFresh blijven we ons richten op innovatie en de ontwikkeling van oplossingen op maat die onze klanten helpen binnen de voedselvoorzieningsketen. Duurzaamheid is de kern van wat we doen, in dienst van onze klanten."

"Twintig jaar geleden brachten we een revolutie teweeg in de fruitindustrie met de introductie van SmartFresh™, dat nu wordt gebruikt in meer dan 25.000 fruitopslagruimtes wereldwijd. Vandaag de dag is het waarborgen van onze planeet en het beschermen van het voedsel dat we telen belangrijker dan ooit. We blijven meer dan ooit toegewijd aan onze missie om te voldoen aan de behoefte van de wereld aan verse, veilige en overvloedige producten en tegelijkertijd onze impact op het milieu te verminderen."

"Het partnerschap van AgroFresh met Novozymes zal een pioniersrol spelen in het gebruik van biologische oplossingen in de naoogstsector om voedselverlies en -verspilling te verminderen en de kwaliteit van ons voedselsysteem in het algemeen te helpen verbeteren."

Partnerschap zal werken aan de ontwikkeling van biocontroleproducten
Om verspilling tegen te gaan, worden naoogsttechnologieën toegepast, hetzij onmiddellijk vóór de oogst, hetzij na de oogst in de hele toeleveringsketen. Nieuwe oplossingen zullen gunstig zijn voor telers, verpakkers en retailers. "Er zullen nieuwe oplossingen komen voor gebruik in verschillende toepassingen (wassen, coatings, nevels, dips, enz.) om het bederf van verse producten na de oogst door schimmelgroei tegen te gaan.Samen met Novozymes zullen wij werken aan de ontwikkeling van biologische oplossingen voor de bestrijding van schadelijke organismen zoals insecten, schimmels, bacteriën of onkruid. Er zijn diverse soorten biocontroleproducten, waaronder micro-organismen, van micro-organismen afgeleide actieve stoffen (zoals metabolieten en biochemische stoffen), plantenextracten en andere soorten natuurlijke producten. Biocontrole is aantrekkelijk, omdat biologische producten over het algemeen veel minder schadelijk zijn voor het milieu en minder risico inhouden voor nuttige dieren zoals bijen."

"Bovendien is het verminderen van verliezen na de oogst veel duurzamer dan het verhogen van de productie om die verliezen te compenseren."

Nieuw innovatiecentrum in Chili: een strategische beslissing
Naast dit nieuwe partnerschap heeft AgroFresh net een nieuw wereldwijd innovatiecentrum geopend in Chili. Een strategische beslissing: "Het wereldwijde innovatiecentrum in Rancagua is een van de zeven dergelijke centra van AgroFresh, dat jaarlijks meer dan 2,6 miljoen ton fruit exporteert naar meer dan 100 landen. Chili loopt ook voorop in de adoptie van nieuwe technologie en productiepraktijken, en was de eerste die SmartFresh™, AgroFresh's toonaangevende oplossing voor ethyleenbeheer, toepaste, meer dan 20 jaar geleden."

"Het centrum zal klanten in de hele Latijns-Amerikaanse regio in staat stellen om gebruik te maken van de expertise en capaciteiten van de wetenschappelijke en operationele experts van AgroFresh. Deze zetten zich in om hen te helpen bij het verbeteren van de bescherming tegen ziekteverwekkers, het behoud van de kwaliteit van groenten en fruit, het verlengen van de houdbaarheid en het minimaliseren van verliezen en afval na de oogst. Het innovatiecentrum zal ook dienen als een wereldwijd knooppunt voor innovatie voor AgroFresh. Er kan het hele jaar door onderzoek worden gedaan."

"De wereldwijde hub wordt de thuisbasis van een paar van 's werelds meest vooraanstaande wetenschappers op het gebied van onderzoek en na-oogst ontwikkelingen. Zij zullen zich blijven richten op toonaangevende oplossingen voor de versheid van producten, zoals SmartFresh, Harvista™, ActiMist™ en digitale oplossingen, zoals en FreshCloud™. Bovendien zal het centrum de Control-Tec™ ECO-toepassingsapparatuur ondersteunen, die kersverse klanten in Chili heeft geholpen om het waterverbruik tijdens het verpakkingsproces met tot wel 60% te verminderen."

Voor meer informatie:
AgroFresh
www.agrofresh.com   

 

Publicatiedatum: