Boetes in Duitsland en Oostenrijk door ontbrekende handmatige aanvulling tachograaf

TLN ontvangt wekelijks veel vragen van leden over opgelegde boetes in Duitsland en Oostenrijk door de ontbrekende handmatige aanvullingen. Naast het opgelegde geldbedrag leiden deze boetes ook tot ERRU strafpunten. Te veel strafpunten kunnen resulteren in het inleveren van je NIWO-vergunning.

De ontbrekende handmatige aanvullingen leiden tot ERRU strafpunten omdat het een Very Serious Infringement (VSI). Voor deze overtreding staan volgens de ERRU beleidsregel in Nederland drie strafpunten.

Bij de meeste tachografen is het eenvoudig om handmatig de ontbrekende tijd te verantwoorden waardoor deze overtredingen voorkomen kunnen worden. Bij oudere versies is de procedure anders en verdient het meer aandacht. Chauffeurs hebben na het plaatsen van de bestuurderskaart nu maar één minuut de tijd om te starten met de vragen over de handmatige aanvullingen. Als deze handeling niet correct wordt uitgevoerd, ontbreekt de handmatige aanvulling op de bestuurderskaart. Dit kan tot problemen leiden bij wegcontroles.

Wat doet TLN?
TLN heeft in de expertgroup van de Smart Tacho 2 fabrikanten verzocht om deze time out van één minuut te verwijderen, zodat de chauffeur de vraag moet beantwoorden voordat hij gaat rijden. Met TLN Tachoweb zijn bovenstaande fouten snel en eenvoudig te traceren. Hierdoor kunnen chauffeurs op tijd geïnformeerd worden, waardoor veel fouten gaan verdwijnen. Je vind hier een instructie over de handmatige aanvullingen en landcodes.

Klik hier voor voorbeelden

.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven