De Opperdoezer Ronde ligt weer in de schappen

De Opperdoezer Ronde ligt weer in het aardappelschap tot eind oktober. "Een aardappel met een bijzondere delicate en romige smaak en een schilletje dat zo dun is dat hij alleen met de hand gerooid kan worden. Al anderhalve eeuw zijn de Opperdoezers onveranderd en is met recht een klein stukje Nederlands erfgoed te noemen."

Echt andere aardappel
De Opperdoezer Ronde heeft al 155 jaar een onveranderde smaak én wordt nog altijd op dezelfde locatie en manier geteeld. Zoals zijn naam verklapt, wordt deze aardappel geteeld in het Noord-Hollandse plaatsje Opperdoes. Alleen aardappels die op een bepaalde wijze en plek in dit dorpje zijn geteeld, mogen de naam Opperdoezer Ronde dragen. De Opperdoezer Ronde heeft daardoor een BOB-status (Beschermde Oorsprongsbenaming) gekregen, een label dat door de Europese Unie is toegekend aan slechts een klein aantal Nederlandse streekproducten.

Winner, winner, pieper dinner
"De Opperdoezer Ronde smaakt heerlijk in al zijn eenvoud, maar komt ook optimaal tot z’n recht in een feestelijke Opperdoezer Ronde salade, in een kleurrijke barbecuespies, of in een traybake met venkel en tomaat. Doordat de aardappel vastkokend is, kan hij ook goed op de barbecue bereid worden."

Barbecue hit: gezonde en kleurrijke spies
"De romige smaak van de Opperdoezers laten zich goed combineren met knapperige en rokerige paprika. Het enige dat je hoeft te doen is de Opperdoezer Rondes schoon boenen (niet te hard, want dan verliezen ze hun schilletje), 15 minuten voorkoken en daarna om en om met stukken paprika aan een spies rijgen. Bestrijk ze met wat olie en besprenkel met peper en zout. Een paar minuten op de barbecue tot je mooie grillstrepen ziet."

Voor meer informatie: 
www.opperdoezerronde.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven