Dirk Dumarey, Duva Fruit

"Met het nijpende arbeidstekort zijn we van het ene probleem in het andere gevallen"

Tholen - De zaken lopen bij groothandel Duva Fruit, na een moeilijke coronaperiode, weer op een goed niveau. "Eigenlijk loopt het hele assortiment zeer goed, maar op het moment hebben we heel veel vraag naar zachtfruit en cavaillon meloenen", vertelt zaakvoerder Dirk Dumarey van Duva Fruit. "Wel denken we soms waar te nemen dat premium producten wat moeilijker gaan dan vroeger, maar door de huidige economische crisis zijn dat de eerste producten die de consument natuurlijk laat liggen."

De groothandel uit Gistel, die West- en een groot deel van Oost-Vlaanderen belevert, koopt haar brede scala producten rechtstreeks in op de Belgische en buitenlandse veilingen "We richtten ons voornamelijk op horeca en net als alle horecaleveranciers hebben we een moeilijke periode doorgemaakt tijdens de pandemie. We verloren destijds 60 procent van de omzet." Dit heeft ertoe geleid dat de focus tijdens de lockdowns werd verschoven naar klantgroepen die wel open mochten blijven. "Zo zijn we ook meer gaan werken met bijvoorbeeld bakkers, slagerijen en traiteurs. Die klandizie heeft ervoor gezorgd dat we niet in te grote problemen zijn gekomen."

Nu de handel terug op het oude normale niveau wedergekeerd is, steekt er voor Duva Fruit echter een nieuw probleem de kop op. "Met het nijpende arbeidstekort zijn we van het ene probleem in het andere gevallen. We hebben meerdere vacatures openstaan waar gewoon geen mensen voor te vinden zijn." Dirk merkt op dat dit probleem zich overigens voordoet in de gehele sector. "Er is een almaar groeiende populariteit van voorgesneden groenten en ik verwacht dat ook dit mede komt door het grote personeelstekort waar iedereen in de horeca mee te kampen heeft."

Na meerdere jaren van gestage groei kwam daar tijdens de pandemie dus enigszins de klad in. "Dit heeft ervoor gezorgd dat we ons op het moment voornamelijk focussen op correcte service bieden aan het bestaande cliënteel. Voor ons is het altijd van belang geweest dat de bestaande klanten geen hinder mochten ondervinden van bijvoorbeeld een overname en dat moet ook zo blijven. We hebben echter niet voor niets gekozen voor het ondernemerschap. We zijn altijd bereid om de tafel te gaan zitten, mocht de mogelijkheid zich voordoen om op een verantwoorde wijze de groei weer in te zetten. Zeg nooit nooit."

Voor meer informatie:
Dirk Dumarey
Duvafruit
Kleine Konijnenboslaan 2
8470 Gistel
+32 (0)59 27 41 69
info@duvafruit.be 
www.duvafruit.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven