Internet of Things (IoT) ingezet bij levering aan huis door Collect&Go

Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt, levert sinds kort boodschappen aan huis in een zelfontwikkelde koelboxen én Internet of Things. De nieuwe koelboxen van Collect&Go hebben ook een lagere CO2-uitstoot dan de doorsnee koelwagens en CO2-koelkarren. 

Via het Internet of Things (IoT) is het mogelijk om fysieke voorwerpen te verbinden met internet en online gegevens uit te wisselen. “Om thuislevering van boodschappen mogelijk te maken, gingen we op zoek naar een manier om gekoelde producten makkelijk te vervoeren en tegelijk uiteraard de koudeketen te garanderen”, vertelt Caroline Hespel, project manager bij Collect&Go.

“De R&D-collega’s van Colruyt Group Technics gingen met de opdracht aan de slag en ontwikkelden een koelbox en koelinstallatie. Met een ingevroren koelplaat houdt onze koelbox verse of diepgevroren producten koel, net als een koelelement in een frigobox. Bovendien garandeert de koelbox een heel stabiele koeling, die we op de voet kunnen monitoren dankzij temperatuursensoren in elk compartiment. Dat is waar Internet of Things bij komt kijken.”

Bron: Colruyt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven