'Citroen kan coronavirus bestrijden'

Onderzoekers van de universiteiten van Ceará ontdekten dat citroen specifieke natuurlijke verbindingen bevat, die in staat zijn om Sars-Cov-2, de veroorzaker van Covid-19, te bestrijden. De ontdekking maakt deel uit van een onderzoek van Victor Moreira de Oliveira, een doctoraalstudent Chemie, van de Faculteit Filosofie Dom Aureliano Matos, verbonden aan de Staatsuniversiteit van Ceará (Fafidam/Uece), in Limoeiro do Norte, in samenwerking met de groep van Theoretische Chemie en Elektrochemie (GQTE).

De studie werd in 2021 internationaal gepubliceerd en dit jaar opgenomen in de databank van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Volgens Victor Moreira de Oliveira is de studie initieel en werkt ze als een screening voor de mogelijke ontwikkeling van geneesmiddelen afgeleid van limonoïden, aangezien de database ter beschikking is gesteld van geleerden over de hele wereld.

Ondanks de eerste stap is het noodzakelijk het onderzoek voort te zetten om nieuwe hulpmiddelen te onderzoeken die de synthese en karakterisering van nieuwe geneesmiddelen mogelijk maken.

Bron: abrafrutas.org
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven