Britse winkelprijzen bereiken hoogste inflatiepeil sinds 2008
De winkelprijzen hebben het hoogste inflatiepercentage in bijna 14 jaar bereikt nu bedrijven worstelen met stijgende bevoorradingskosten en een daling van de gezinsuitgaven, zo blijkt uit cijfers van het British Retail Consortium (BRC). In juni stegen de prijzen met 3,1% ten opzichte van een jaar geleden, tegen 2,8% in mei; het hoogste inflatiepercentage sinds september 2008, zo blijkt uit de BRC-NielsenIQ-winkelprijsindex.
Bron: theguardian.com 

VK: Aldi op zoek naar honderden nieuwe winkellocaties
Aldi heeft een verlanglijstje bekendgemaakt met prioritaire locaties in het hele land waar het nieuwe winkels wil bouwen. De op vier na grootste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk is de laatste jaren snel gegroeid, waardoor zijn marktaandeel volgens de laatste cijfers van Kantar Grocery Market Share (12 weken) tot een recordhoogte van 9% is gestegen. Aldi, dat in het Verenigd Koninkrijk al meer dan 960 winkels heeft, is op zoek naar vrije locaties in stadscentra of aan de rand van de stad van ongeveer 1,5 ha.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

Pricer: Plus Retail plaatst order van € 8,4 mln
Pricer heeft een order van ongeveer € 8,4 mln ontvangen van de Nederlandse coöperatieve supermarktketen Plus om 128 extra winkels, voorheen onder de vlag van Coop, uit te rusten met elektronische schapetiketten. De uitrol is gepland voor het eerste kwartaal van 2023, met een eerste levering in november 2022 en opeenvolgende leveringen in maart 2023.
Bron : news.cision.com 

Trigo introduceert Berlijns eerste autonome supermarkt voor Duitse supermarktgigant Rewe
Trigo, een in Israël gevestigd computervisiebedrijf dat de retail ontwricht met wrijvingsloze kassatechnologie, heeft een tweede hybride autonome supermarkt uitgerold in samenwerking met de Duitse supermarktgigant Rewe Group, een van 's werelds grootste retailers en de op één na grootste Duitse foodretailketen. Rewe Group heeft zo'n 6.000 winkels in Duitsland en 3.500 internationaal.
Bron: businesswire.com 

Polen: Eurocash-dochter Euro Sklep viert 25-jarig bestaan
De Poolse retailer Eurocash Group heeft aangekondigd dat zijn franchiseketen Euro Sklep dit jaar zijn 25-jarig bestaan viert. De keten werd in 1997 opgericht door een tiental ondernemers uit Podbeskidzie en telt nu meer dan 460 verkooppunten in Zuid-Polen. Daarmee is het een van de grootste franchisenetwerken in de regio.
Bron: esmmagazine.com 

Britten zoeken goedkoper voedsel in 'ongekende' kosten van levensonderhoud crisis - Sainsbury's
Britten die krap bij kas zitten, kopen meer goedkope diepvriesproducten om verspilling tegen te gaan en het hoofd te bieden aan "ongekende" stijgende kosten van levensonderhoud, vertelde de baas van supermarktconcern Sainsbury's aan Reuters. CEO Simon Roberts zei dat shoppers "op elke cent en elk pond letten", vaker winkels bezoeken maar bij elke trip minder kopen en technologie gebruiken om hun uitgaven in de gaten te houden om niet onaangenaam verrast te worden door een hoge rekening bij de kassa.
Bron: reuters.com