Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maxime van der Meij – Selleger, AGF-Online:

"Goede binnenkomsten Duitse groenten, vanaf maandag ook weer eerste suikermaïs"

Tholen - Als Duitsland-specialist krijgt AGF-Online momenteel volop aankomsten van Duitse groenten binnen. Het bedrijf startte bijna twintig jaar terug al met de eerste bosuien en bospeen uit Duitsland en is nog altijd onverminderd positief over de kwaliteit van de Duitse producten. "Er is zeer ruim handel voorradig in Duitsland, alleen zijn er helaas veel handjes tekort om te oogsten", constateert Maxime van der Meij – Selleger. "De prijzen lopen stukje bij beetje op, terwijl wij veel liever tegen wat lagere prijzen veel meer zouden oogsten en verkopen. Maar ja, hadden we de mensen maar!"

"Vooral op donderdag, als er wisseling van de ploegen is, gaat het dit jaar de laatste weken mis. Voorheen ging op zo'n wisseldag de oude ploeg nog een dagje door en de nieuwkomers begonnen ook meteen. Dan had je dus een dubbele bezetting en konden we fikse acties invullen. Nu geeft op zo'n dag de opdracht voor een extra auto bospeen al spanning en rode uitslag. De oude ploeg vindt het allemaal wel best op zo’n donderdag. En die nieuwe ploeg zegt: Eerst maar eens even rustig het koffertje uitpakken, even Netflixen en morgen maar eens verder kijken...."

"Daarnaast wordt het aantal liters diesel wat de vloot erdoor pompt, ondertussen wel echt problematisch. Vanaf maandag verwachten we de eerste suikermaïs. Een volle auto maïs is al gauw veertig ton, dus dat geeft zeker een draaikolk in de tank." Misschien dat we dat volgend jaar kunnen doorrekenen? Maar dit jaar lukt dat gewoon niet. Iedereen kent de brandstofprijzen, maar als wij met de bosuien een kwartje stijgen, is de kritiek niet van de lucht. Een verse kist gezonde bosuien kost inmiddels bijna de helft van een pakje Marlboro", rekent Maxime uit.

Maar één ding is zeker positief. De handel ziet er prachtig uit. De maïs is geweldig, supermooi en zoet. We kunnen ze los leveren, in schaaltjes, met blad of kaalgepeld, alles is mogelijk. En als ik om me heen kijk, hebben we ook de mooiste bospeen en uitjes. Het erwtenseizoen leek even gebeurd, maar we kunnen toch weer oogsten. We hebben prachtige Duitse bleekselderij, enorme ballen van koolrabi en ook nog eens schitterende radijs, terwijl die eigenlijk veel te goedkoop is. Deze week zijn ook alweer de eerste pompoenen voor Halloween gezaaid", besluit Maxime.

Voor meer informatie
AGF-Online
Tel: +31 (0)180 649 649
prijslijsten@agf-online.nl 
www.agf-online.nl