Ruim 100 extra hectares druiven en een nieuw pakstation voor het Spaanse Moyca

Murcia leidt de Spaanse export van druiven. De druiven van de regio zijn op de internationale markt gekend voor hun kwaliteit, variëteit, smaak en voedselveiligheid. In Spanje wordt 300.000 ton druiven per jaar geoogst, waarvan twee derde op de buitenlandse markt wordt afgezet, voornamelijk in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Moyca is de grootste Spaanse teler van pitloze druiven. Om die positie te behouden blijft het bedrijf inzetten op professionalisering, nu onder de leiding van kersvers CEO Antonio Domene.

De nieuwe directeur van Moyca heeft uitgebreide ervaring met het leiden van agrifoodbedrijven en ondernemingen uit andere sectoren zoals technologie. "Met de hulp van alle werknemers zal ik me inzetten om het leiderschap van dit geweldige bedrijf te versterken, het concurrentievermogen te vergroten en een verdere groei te realiseren in areaal, opbrengst, rassendiversificatie en omzet."

Het bedrijf uit Murcia breidt zijn areaal uit met ongeveer 100 hectare per jaar. Met een uitgekiende teeltmethode brengt Moyca uiterst kwaliteitsvol fruit op de markt, terwijl het tegelijkertijd constant nieuwe en exclusieve druivenrassen integreert waarmee het zich kan blijven onderscheiden van de concurrentie.

De meest spraakmakende rassen die Moyca teelt, zijn Cotton Candy, een ras dat populair is vanwege de suikerspinsmaak, Ralli, een vroege rode druif met een spectaculaire smaak, en Muscat Beauty, met een speciale muskaatsmaak. Krissy, K2 en K3 verdienen ook een speciale vermelding vanwege hun tropische mangosmaak, K3 en Funny Fingers vanwege hun eigenaardige vorm van "heksenvingers", en StrawGrapes vanwege z’n smaak die doet denken aan aardbeien.

Moyca heeft ook een grote productiecapaciteit voor de door de markt meest gevraagde rassen: Superior, Crimson, Autum Crisp en Allison. Dit bedrijf uit Murcia heeft met ruim 2.000 hectare het grootste druivenareaal in Spanje en de teelt breidt jaar na jaar nog uit.

Komend seizoen neemt het ook een nieuwe faciliteit in gebruik in de regio, namelijk een magazijn van 15.000 vierkante meter in de gemeente Cieza waarmee een investering van € 12 miljoen is gemoeid.

Het nieuwe magazijn zal tijdens het seizoen werk bieden aan meer dan 1.400 mensen, naast het al bestaande personeelsbestand van 7.500 medewerkers, namelijk 2.000 teelt- en oogstmedewerkers en 5.500 arbeiders in de pakstations.

Voor meer informatie:
Moyca
Tel: +34 968 423 838 (Spanje)
moyca@moyca.org
www.moyca.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven