CoolTech 21 - 22 juni, Rotterdam

Experts uit koelketen delen inzichten over nieuwste technologische innovaties en meer

Experts uit de koelketen zullen hun inzichten met betrekking tot de nieuwste technologische innovaties en groeiende rol van digitalisering, data, automatisering en duurzaamheid delen tijdens het tweedaagse evenement CoolTech, dat op 21 en 22 juni in Rotterdam wordt gehouden. 

Matthijs Van Doorn, vicedirecteur commercie bij Havenbedrijf Rotterdam, zal de eerste dag van CoolTech als spreker inluiden waarna hij andere experts uit de sector, zoals Emerson, Carrier, Klinge, Tive, Nexxiot en Sun Intermodal, aan het woord zal laten. Tijdens het tweedaagse evenement zullen sprekers de aanwezigen bijpraten over de technologische ontwikkelingen binnen de koelketen, waarbij de voordelen van de nieuwste innovaties en de steeds grotere rol van digitalisering, data, automatisering en duurzaamheid aan bod zullen komen.  

"Wereldwijd zijn we hard geraakt door de gebeurtenissen van de afgelopen jaren, zoals havencongestie, de pandemie, extreem weer en de impact van de oorlog. Deze vormen stuk voor stuk een uitdaging voor de toeleveringsketenmodellen zoals wij die kennen. Aanpassing is cruciaal en data, digitalisering en duurzaamheid spelen een steeds belangrijkere rol binnen de sector," zo legt Rhona Greenhill uit, programmadirecteur van CoolTech.

Het programma van de conferentie is inmiddels gepubliceerd en omvat de onderstaande sessies:

  • Investeringen in de koelketen: Waar haal je het geld vandaan en waar investeer je in? 
  • Het voorspellen van de kwaliteit van bananen door middel van machine learning-modellen.
  • Praktische implementatie van datastandaarden, richtlijnen uitgegeven door DCSA en COA.  
  • Innovatieve en ultra-betrouwbare oplossingen voor de toeleveringsketens van chemicaliën, essentiële voedingsmiddelen en medicijnen. 
  • De waarde van realtime monitoring van producten (farmaceutische, verse en kwetsbare producten).
  • Hoe technologie verliezen terug kan dringen en de veiligheid kan verhogen. 
  • Regenerative Finance (ReFi): landbouwexportmarkt.
  • Herstructurering technologie en financiën.
  • Digital twins binnen de koelketen.
  • Optimalisering van exportomstandigheden.

In samenwerking met de Haven van Rotterdam zal CoolTech op 20 juni 's middags voor een beperkt aantal deelnemers een exclusieve tour door de haven organiseren, waarbij een bezoek aan de Reefer Logistics Container Terminal en de Rotterdam Food Hub wordt gebracht, inclusief de nieuw gebouwde CO2-neutrale fabriek van Innocent Drinks. De welkomstreceptie op de eerste dag van de conferentie wordt eveneens door de Haven van Rotterdam georganiseerd.  

Voor meer informatie: 
Esther White
Cooltech
esther@nextlevelinfo.com 
coollogisticsresources.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven