Prijspeiling Consumentenbond

Groenten en fruit flink duurder vergeleken met vorig jaar

Groenten en fruit werden het afgelopen jaar flink duurder (12%). Koplopers zijn komkommers (+34%), courgetten (32%) en peren (29%). Appelen daalden juist in prijs. Dat blijkt uit de meest recente prijspeiling van de Consumentenbond. Vooral tussen december 2021 en maart 2022 stegen de prijzen hard.  

Prijzen A-merken stijgen harder dan die van huismerken 
De prijzen van A-merken in de supermarkt stegen verder in een jaar tijd harder dan die van huismerken. De prijzen van A-merken gingen 10% omhoog, die van huismerken 7%.

De Consumentenbond noteerde in april 2022 de prijzen van 175 A-merk producten bij 12 landelijke supermarktketens. Dirk is het goedkoopst voor A-merken. Die zijn daar 7% goedkoper dan gemiddeld. Spar is de duurste supermarkt. Daar zijn A-merken 12% duurder. Aldi en Lidl staan door het geringe aanbod van A-merken niet in de ranglijst. Maar in een vergelijking van 22 dezelfde A-merken bij beide supermarkten is Aldi ruim 5% duurder dan Lidl.

Aanbiedingen
Gemiddeld geven supermarkten 35% korting op producten die in de aanbieding zijn. Albert Heijn geeft met 37% de meeste korting, maar de standaard prijzen liggen ook 2% hoger dan gemiddeld. Deze supermarkt heeft ook veruit de meeste producten in de aanbieding. Wekelijks rond de 1500. Daarna volgt Plus met 650 wekelijkse aanbiedingen. Lidl (50) en Aldi (75) hebben de minste aanbiedingen per week. 

Bron: Consumentenbond


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven