HB RTS maakt overname CC European Retail bekend

HB RTS (HB) heeft bekendgemaakt dat zij de overname van CC European Retail (CCER), provider van RTI's aan de Europese levensmiddelensector, van het Deense particuliere beleggingsfonds Erhvervsinvest heeft afgerond. Met deze overname vergroot HB haar vloot tot 9 mln RTI's en breidt zij haar voetafdruk en oplossingen voor klanten fors uit. De gecombineerde onderneming heeft activiteiten in heel Europa en biedt een breed scala aan oplossingen aan op het gebied van RTI-verhuur, -reiniging en -logistiek, waarbij de kernproducten bestaan uit herbruikbare kratten, pallets en ladingdragers. Dankzij deze strategische stap zal HB in staat zijn om haar klanten nog efficiëntere en kostenbesparende RTI-oplossingen aan te bieden. 

Léon Rust, CEO van HB: "We zijn erg enthousiast over deze transactie. CCER is marktleider op het gebied van herbruikbare kratten en ladingdragers voor de voedsel- en drankentoeleverings-keten. Beide bedrijven hebben hun eigen sterke punten en vullen elkaar perfect aan. Samen kunnen we klanten een nog gediversifieerdere en completere 'one-stop shop' aanbieden en hen ontzorgen wat betreft het gebruik van RTI's in Europa. CCER is een belangrijke toevoeging aan de strategie van HB."

André van Brummen, CEO van CCER: "Na een spannende periode, waarin we samen met Erhvervinvest een zelfstandig bedrijf hebben opgebouwd, is ons bedrijf nu gereed om internationaal verder te groeien. We zijn enorm blij met deze kans, die een snelle groei mogelijk maakt, evenals de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten voor onze klanten."

Thomas Marstrand, beherend vennoot bij Erhvervsinvest: "We zijn zeer tevreden over de reis die we samen met CCER hebben afgelegd. CCER heeft zich ontwikkeld van een afsplitsing van de Container Centralen tot het zelfstandige bedrijf dat het vandaag de dag is. We hebben er het volste vertrouwen in dat CCER deze positieve ontwikkeling onder de nieuwe eigendomsstructuur vast zal weten te houden."

CCER, dat in 2020 werd opgericht na een splitsing van Container Centralen, biedt diensten aan op het gebied van RTI-verhuur aan de Europese voedsel- en drankentoeleveringsketen. CCER is marktleider op het gebied van ladingdragers die zij levert aan een divers klantenbestand binnen de Europese voedsel- en drankensector. De voornaamste RTI's waar CCER mee werkt zijn herbruikbare CBL-kratten, halve/kwart pallets, rolcontainers die als ladingsdragers worden gebruikt voor het vervoer van producten van distributiecentra naar Europese supermarkten. Met een activapool van 6 mln RTI's en een netwerk van 12 strategisch gelokaliseerde magazijnen in heel Europa biedt CCER haar klanten een cruciale logistieke infrastructuur. 

Voor meer informatie: 
HB
r.kloppert@hb-rts.com 
www.hb-rts.com/en 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven