100% composteerbare verpakkingen van PLA en kraftpapier van Agromediterránea

Agromediterránea, dat haar groenten direct vanaf het veld vermarkt, heeft een deel van haar assortiment voorzien van nieuwe range verpakkingen bestaande uit 100% bio-based, biologisch afbreekbare en composteerbare zakken van PLA en kraftpapier. Het bedrijf doet dit als antwoord op het toenemende milieubewustzijn van consumenten en de groeiende behoefte aan duurzaam geteelde voeding die past in een gezond eetpatroon.

In de nieuwe plantaardige zak zijn producten tot wel 14 dagen houdbaar. Dit geldt bijvoorbeeld voor radijs en broccoli, twee producten die Agromediterránea nu al in deze verpakking aanbiedt. Bovendien kunnen consumenten dankzij de PLA-inzet de kwaliteit en versheid van de producten in één oogopslag controleren. 

"Innovatie, duurzaamheid, de circulaire economie en productveiligheid zijn belangrijke thema's voor Agromediterránea. Dit komt tot uitdrukking in onze voortdurende zoektocht naar duurzame verpakkingsalternatieven, waarmee we onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen en tegelijk de voedselveiligheid en kwaliteit van onze producten kunnen waarborgen," legt directeur Francisco Sánchez uit.

Foodiverse, het bedrijf waar Agromediterránea onderdeel van uitmaakt, is gespecialiseerd in gezonde voeding en biedt haar vers gesneden assortiment aan in verpakkingen van kraftpapier en PLA. Deze composteerbare verpakkingen kunnen worden weggegooid bij het GFT-afval of oud papier. 

Verdere productinnovatie
Geheel in lijn met haar missie om consumenten te helpen een gezond voedingspatroon te volgen door gezonde, trendy producten aan te bieden, beschikt Agromeditarránea over een breed scala aan groenten, in alle soorten, maten, kleuren en texturen, die garanderen dat een gezonde en gevarieerde voeding niet saai hoeft te zijn.

Het bedrijf heeft haar assortiment verse groenten zelfs nog verder uitgebreid en biedt binnenkort naast gele en groene nu ook witte courgettes aan, evenals rode Lamuyo-paprika's en Black Beauty-aubergines. 

Agromediterránea blijft daarnaast ook haar assortiment bio-groenten uitbreiden, dat nu al bestaat uit radijs, suikermaïs, courgette, broccoli en ijsbergsla, en dat wordt verkocht onder de merknaam Sun&Vegs. 

Voor meer informatie: 
Food DiverseS
Tel: +34 96 164 29 34
communications@foodiverse.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven