Nieuwe verpakking voor aardbeienteler is hersluitbaar

100% Pure New Zealand is de al lang bestaande marketingslogan van het land. En Best Berries is een teler en leverancier van '100% natuurlijke verse aardbeien en frambozen' in Nieuw-Zeeland.

Toen Best Berries op zoek was naar een verpakkingsoplossing voor haar zachtfruit, moest deze 100% geschikt zijn voor levering aan de Nieuw-Zeelandse en overzeese markt.

Na een uitgebreide evaluatie van de opties koos Best Berries voor K-Reseal van de wereldwijde leverancier van flexibele verpakkingen en dekselfolies KM Packaging.

K-Reseal zijn afdekfolies voor trays die herhaaldelijk kunnen worden geopend en opnieuw afgesloten. Best Berries had een volledig bedrukte hersluitbare dekselfolie met macroventilatiegaten nodig voor hun 250 grams en 454 grams APET-punnets voor aardbeien. Er was nood aan een verzegelde afdekking vanaf het moment van verpakking tot de consument de punnet voor het eerst opent.

Mono-PET oplossing voor punnets en afdekfolie
De K-Reseal-dekselfolie van KM Packaging bleek de juiste oplossing te zijn door aan alle eisen van Best Berries te voldoen. "Onze klanten waren geïnteresseerd in hersluitbare deksels. KM Packaging kon de oplossing bieden", zegt Boman Zakari, eigenaar van Best Berries.

"We waren bezorgd over de beperkte mogelijkheden van onze sluitmachine, maar het team van KM adviseerde over de instellingen en we hadden geen problemen", zegt Boman.

Na de succesvolle proef leverde KM de volledig bedrukte bestelling, deels per vliegtuig, deels per boot, zodat er voldoende materiaal voorhanden zou zijn net vóór het begin van het plukseizoen. Best Berries kan zijn klanten nu verzegelde deksels garanderen die gemakkelijk te openen en te sluiten zijn. De afdekfolie is gemaakt van mono-PET die past bij de punnet. De hele verpakking is dus recyclebaar. 

 

Voor meer informatie:
KM Packaging
Tel: +44 (0) 1832 274 944 (VK)
contact@kmpack.co.uk
www.kmpackaging.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven