Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleinschalige Keniaanse telers richten zich op kruiden en specerijen voor export

Voor veel kleinschalige telers klinkt het exporteren van hun producten als een verre droom of een voorrecht voor de rijken die tonnen verschillende soorten gewassen kunnen telen. Hetzelfde geldt voor meer dan 40 kleine kruiden- en specerijentelers in twee nederzettingen in Rongai, Subukia, Njoro, Molo, Gilgil en Bahati sub-Counties. De telers verbouwen onder meer dille, bieslook, rozemarijn, basilicum, munt, pepers, venkel, oregano, salie en tijm.

Onder leiding van een exporteur, Ruth Munyoro, hebben zij zich verenigd om hun producten in twee pakhuizen samen te brengen en middelen bijeen te brengen om ze te exporteren. De producten uit Matuiku en Boror in Settlement Schemes in respectievelijk Elburgon en Rongai worden verzameld, verpakt en naar de Jomo Kenyatta International Airport vervoerd voor export naar Europa, Australiƫ, Amerika en Aziƫ.

Bron: the-star.co.ke

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer