Nieuw hoofdkantoor voor fruitgroothandel Früchte Feldbrach in München

Na jaren van plannen en bouwen heeft Früchte Feldbrach  vorige maand haar nieuwe magazijn en kantoren in Taufkirchen, ten zuiden van München, in gebruik genomen. Sinds de oprichting in 1997 voorziet het bedrijf zijn klanten zes dagen per week van alles wat de wereld van groenten en fruit te bieden heeft - plus een breed assortiment kant-en-klaar- en zuivelproducten. Waarom is de groothandelaar, na bijna 25 jaar in de markthal, verhuisd? In de eerste plaats ruimtegebrek, want verdere groei, extra productassortimenten en efficiënt werken werden op de oude locatie steeds moeilijker.

Taufkirchen de ideale locatie
Het zoeken naar een nieuwe locatie was allesbehalve eenvoudig, maar uiteindelijk werd in Taufkirchen een ideaal stuk grond van de juiste omvang gevonden. "Samen met de eigenaar van het pand hebben we een magazijn met kantoorruimte gepland dat is afgestemd op onze behoeften als huurders op lange termijn. Met de nieuwe en grotere opslagfaciliteiten kunnen we nu ook de wens van veel van onze klanten en onszelf in vervulling laten gaan en werken aan een verdere systematische uitbreiding van het productassortiment rond het thema verse producten", aldus Moritz Kieslinger, die de nieuwbouw vanaf het begin heeft begeleid.

De locatie heeft ook uitstekende logistieke verbindingen met de snelweg A995 bij het knooppunt München Zuid. Dit is een belangrijke stap voor de leveranciers, omdat zij op die manier het stadsverkeer kunnen vermijden. Of ze nu uit de regio komen of uit het buitenland, de omschakeling is uitstekend verlopen.

State-of-the-art technologie
De nieuwe magazijnen zijn niet alleen groter, maar ook veel moderner en duurzamer. Te beginnen met het koelsysteem, het hart van het pakhuis. Weg van oude en niet optimaal geïsoleerde koelcellen, naar moderne en energie-efficiënte opslagruimten. "De nieuwe technologie stelt ons niet alleen in staat de koeling efficiënter en beter af te stemmen op de vraag, maar is ook veel duurzamer en energiebesparend. Dit beantwoordt aan ons streven naar duurzaam beheer en tegelijkertijd aan de kwaliteit van de goederen. Daarnaast zijn er aanvullingen gemaakt voor een zonne-energie-installatie op het dak. Het bedrijf kan op zijn beurt de opgewekte elektriciteit gebruiken voor zijn eigen verbruik. "Dit vermindert de kosten en is nog beter voor het milieu," zegt Kieslinger.

Bovendien werd het merendeel van de vrachtwagens vernieuwd en werden de afzonderlijke magazijnen waar nodig voorzien van sluizen en snel sluitende deuren. 15 moderne laadperrons, uitgerust met geïsoleerde laadhuizen die de goederen beschermen tegen temperatuurschommelingen, staan ter beschikking van de leveranciers. Een ruim buffermagazijn maakt het ook mogelijk goederen op voorraad te ontvangen en de consignatiemagazijnen snel en naar gelang van de vraag aan te vullen.

Dichter bij de klant
"De meer dan 3.000 vierkante meter gekoelde ruimte en de moderne kantoren zijn zo ontworpen dat een optimale verwerking, van goederenontvangst en opslag tot orderverzameling en levering, kan worden gegarandeerd. Ondersteund door de digitalisering van processen die de laatste jaren is gestimuleerd, is weer een grote stap gezet in de richting van efficiëntie," vervolgt Kieslinger. De koers is uitgezet, ook voor de uitbreiding van het productengamma. Naast onbewerkte producten biedt Feldbrach zijn klanten een breed assortiment kant-en-klare delicatessen, salades, voorgesneden producten, broodbeleg, antipasti, sappen en zuivelproducten. 375 m² aan delicatessen-, convenience- en zuivelmagazijnen stellen het bedrijf in staat flexibel en op korte termijn te handelen.

In de kernactiviteit, verse groenten en fruiten, profiteren de klanten van erkende, eersteklas partnerschappen met kwaliteitsleveranciers in binnen- en buitenland. Regionaliteit is hier een prioriteit: de meeste producenten en fabrikanten leveren uit de aangrenzende regio. Sinds 2019 is Früchte Feldbrach ook gecertificeerd voor "Geprüfte Qualität Bayern" (GQB). Naast conventionele producten heeft het bedrijf ook biologische producten in voorraad (biologische certificering 2007), en de tendens is stijgend, aldus het bedrijf.

"De mogelijkheden van de nieuwe magazijnen zijn enorm en brengen ons nog dichterbij de klant. Bovendien krijgt deze naast verse groenten en fruit een goed gevoel. Werkplezier, eerlijkheid, vertrouwen en dienstbaarheid staan hier centraal, zelfs in deze moeilijke tijden. Dit geldt zowel voor onze meer dan 100 medewerkers als voor onze bijna 2000 klanten. Van het kleine café op de hoek tot het toprestaurant. Van bierhallen tot grote keukens. Als onderdeel van de groentenring, met onze eigen productie, hebben wij rechtstreeks toegang tot verse groenten en fruit. Bovendien zijn wij een regionale leveringspartner van CF Gastro in Beieren en zijn wij dus ook nationaal goed gepositioneerd. Wij verheugen ons erop om vanuit de nieuwe locatie nog beter aan de wensen van onze klanten te kunnen voldoen," aldus eigenaars Jenny Feldbrach en Christian Kieslinger.

Voor meer informatie:
Früchte Feldbrach GmbH
Karwendelstrasse 13
82024 Taufkirchen b. München, Duitsland
Tel.: +49 (0)89 72 01 36 60
info@fruechte-feldbrach.de 
fruechte-feldbrach.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven